Arutelu:Paabel (ansambel)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Jäin mõtlema, kas täpsustusviite malli peakski panema sellise artikli algusesse, kus artikli nimes on sulgudes juba täpsustav sõna olemas, nagu (ansambel) antud juhul? --Nerva 9. märts 2009, kell 14:24 (UTC)

Jah. Täpsustusega artikli (siin ansambel) algusessse tuleb lisada mall "see artikkel", et ka põhiartikkel üles leitaks. --Tiuks 9. märts 2009, kell 14:42 (UTC)
Artiklis Tiigi tänav (Tartu) eemaldas Andres selle malli. Mina isiklikult pooldan aga seda, et mall on sellistel puhkudel olemas.--WooteleF 9. märts 2009, kell 15:28 (UTC)
Pean sellist täpsustusmärkust müraks. Kui lugeja juba siia sattus, siis ta teadis, mida ta otsib, mistõttu täpsustusmärkust pole tarvis. Kui ta peab lugemist sellest alustama, on see häiriv. Halvemal juhul kasvatame teda täpsustusmärkust ignoreerima. Kui on mõne teise Paabeliga sisuline seos (näiteks on nime saanud selle järgi), tuleb seda märkida artikli tekstis; kui sisulist seost pole, on ka täpsustusmärkus tarbetu. Andres 9. märts 2009, kell 22:45 (UTC)
Mina seda küll müraks ei pea, sest minu silm on harjunud algul sellest üle minema artikli juurde. Peale artikliga tutvumist hakkab mind huvitama samanimelised asjad. Kirjuta jälle otsingusse sõna, et vaadata, kas on veel midagi. Lauludega on ju sama lugu. Google otsing ei pruugi just õige lahendus olla ja kuhu sa edasi lähed kui linke ei ole. Alati ei taipa viki otsingusse sõna kirjutada,algajad näiteks ja jändavad Googlega edasi. --Tiuks 9. märts 2009, kell 22:57 (UTC)
No otsing on küll ilmsem vahend, millega edasi liikuda. Ja algaja ei oska ju ka täpsustusmärkuse juurde minna.
Just see ei ole hea, et meil on asju, millest tuleb üle libiseda. Need tohiks minu meelest olla ainult hädavajadusel.
Mul võib pärast artikli lugemist olla igasuguseid küsimusi. Me ei pea neid ette nägema, kui nad artikli sisuga seotud pole. Andres 10. märts 2009, kell 08:41 (UTC)
Kogenud kasutaja kustutab artikliribast pealkirja lõpu. Andres 10. märts 2009, kell 08:42 (UTC)

Täpsustusmärkus peaks kindlasti olema Paabel lehel, sest sinna satutakse esiteks siis, kui otsitakse ka ansamblit. Ent kes otsiks infot Piiblis räägitud Paabeli linna kohta, kuid avaks esmalt lahti hoopis artikli Paabel (ansambel) ja vajaks siis, et täpsustusvidina kaudu oleks kiire ja otsene pääs põhilehele?

Tiuks ütles, et pärast artikliga tutvumist hakkavad teda huvitama teised samanimelised asjad. See on päris huvitav surfamise stiil. Samas mõtlen, et see on pigem vikipedisti vaatenurk, kes tahaks omada ülevaadet enamvähem kõigest. See, kes tuleb lugema infot bändi kohta, ehk nii tihti ei huvitugi, kus bändiga samanimelist sõna veel kasutatud on.

Mina pigem paneks ette, et sellisel lehel, kus täpsustav sõna on juba pealkirjas, võiks täpsustusviite vidina ära jätta.--Nerva 11. märts 2009, kell 08:16 (UTC)

Mina pooldan ikka seda, et täpsustusega artiklis peaks olema vähemalt link täpsustuslehele aga siin on 2 probleemi.
  1. täpsustuslehte ei ole tehtud aga tulevikus tehakse
  2. kolme sõna pärast ei tehtagi
Kui täpsustusleht tehakse, siis on lihne kasutada malli {{Täpsustuslink}}. Kui täpsustuslehte ei tehta, siis mallis "see artikkel" mainida põhiartiklit. Vikis peab saama vabalt surfata (klikkides) ja otsingukast jäägu viimaseks lahenduseks. --Tiuks 11. märts 2009, kell 10:28 (UTC)
Me ei pea ette nägema lugeja kõiki assotsiatsioone, muidu tuleb artiklisse liiga palju müra. Selline täpsustuslink on minu meelest juba müra. Andres 11. märts 2009, kell 11:44 (UTC)