Arutelu:Põhja suusaalad 1972. aasta taliolümpiamängudel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

On Saksamaa LV, mitte Saksa LV. Ja siin oleks võib-olla õigem kirjutada "Lääne-Saksamaa". Andres 14. september 2008, kell 19:15 (UTC)

peand pea... tollal oli riigi nimetus eesti keeles vist üldse Saksa Föderatiivne Vabariik... (aga tundub et hilisematel aegadel kasutati lühendamisel nii Saksa LV kui Saksamaa LV)... muide seoses selle märkusega siin tuli mul äkitselt ette, et sama aasta suveolümpia peeti 26.08–11.09.... ja 2. septembril sai Ühendatud Araabia Vabariigist Egiptus, ja mida siis artiklisse kkirjutama peaks? - Ahsoous 14. september 2008, kell 19:28 (UTC)
Riigi nime muudeti ainult eesti keeles. Varem oli see eesti keeles Saksa Föderatiivne Vabariik, hiljem Saksamaa LV. Trükis ei kasutatud kunagi "Saksa LV"; kui keegi seda käsikirjas tegi, siis toimetamisel seda muudeti. Seega nime muutusest asja olemus ei muutunud. Saksamaa LV on muidugi õige, aga vähemalt linkida oleks minu arvates parem Lääne-Saksamaale. Seega, kasutada Lääne-Saksamaa kohta nimetust Saksamaa LV, aga linkida oleks minu meelest parem Lääne-Saksamaale.
Egiptuse puhul võiks kindlasti linkida Egiptusele; Ühendatud Araabia Vabariigile ainult selle aja kohta, kus liitriik tõesti olemas oli. Muide, Egiptus kandis seda nime 1971. aastani. Andres 14. september 2008, kell 19:52 (UTC)
vb panin jah aastaga mööda (mälu vist petab) ... kuupäev oli 2. september, aga see selleks... küsimuse mõte oli selles, et kui miski sündmuse ajal nimetus muutub, mis siis teha - Ahsoous 14. september 2008, kell 21:11 (UTC)
Kui nimetus muutub, siis võib ju panna mõlemad nimed ja vajaduse korral selgitus, et nimetus muutus. Linkida sellele artiklile, kus sellest riigist või muust asjast juttu. Andres 14. september 2008, kell 21:27 (UTC)