Arutelu:Pääsuhöövel

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Nädala pildi asjus.

Meile õpetati sellise riist nimeks liblikhöövel. Aga meie õppisime ka veneajal.Urmu 8. detsember 2009, kell 22:31 (UTC)

Nojah, eks neid nimesid võib veel olla. Panen sisse; ümbersuunamine on juba tehtud. "Pääsuhöövel" on ilmselt vanem nimi, see on ka Ants Viirese rahvapärase puutöönduse raamatus. --Epp 9. detsember 2009, kell 10:37 (UTC)


Onko tämä kavahöylä[muuda lähteteksti]

Joskus kouluaikoina tuli teknisen työn tunneilla käytetettyä kavahöylää, joka oli aika lailla tämän näköinen. Eikös tällaisella höylällä tehdä juuri tyylihuonekalujen "käyriä" jalkoja? 81.17.199.19 10. detsember 2009, kell 22:46 (UTC)

Juu, kyllä se on sama kapine. Siitä on kuvakin artikkelissa fi:höylä. Voit vaikka tehdä siitä artikkelin suomenkieliseenkin Wikipediaan. :-) --Epp 10. detsember 2009, kell 23:27 (UTC)

Kas seletuses paigutada sünonüümid ajateljele?[muuda lähteteksti]

Mulle on jäänud selgusetuks mis peaks prevaleerima, kas arhailine sünonüüm või tänapäevasem nn käibefraas? Kui me teeme seda wikit noortele, kas nad peksid siis kõnekeeles kasutama väljendeid nn: käsioherdi, elektrioherdi, aku-oherdi või midagi teiselaadset?

Ma ei tea, mida pidada arhailiseks. Ei kavatse ka sel teemal vaielda. TTÜ puidu õppetooli terminite tabelis on pääsuhöövel. Luna tööriistakataloogis on ka pääsuhöövel. Arvatavasti on see ka maitseasi. --Epp 11. detsember 2009, kell 20:04 (UTC)