Arutelu:Ookeaniline mägi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Esimeses lauses antud definitsiooni järgi kuuluvad ookeaniliste mägede hulka ka gaiotid. Andres 17. veebruar 2007, kell 05:26 (UTC)

Teine lause täpsustab esimest. Minu meelest ei peagi avalauses alati ühemõtteliselt defineerima. Näiteks ingliskeelses vikis on avalause asemel enamasti lihtsalt üldsõnaline seletus. Võiks ju kirjutada "teravatipuline", aga ma kardan, et sellest saadakse valesti aru. Siis tuleks hakata selgitama, et teravatipuline gaioti suhtes ja muutubki dfinitsioon väga lohisevaks. Siim 17. veebruar 2007, kell 08:31 (UTC)
Lugeja võib kergesti arvata, et esimeses lauses on ammendav definitsioon, ja kui teda huvitab ainult definitsioon, ei pruugi ta esimesest lõigust edasi lugeda. Sellepärast pakuksin esimeseks lõiguks:

Ookeaniline mägi on ookeanis paiknev veealune mägi, mille tipp on võrreldes lameda tipuga gaiottidega teravam.

Järgmise lõigu algust tuleks vastavalt kohendada. Andres 17. veebruar 2007, kell 08:48 (UTC)


Kui "abüssaalne mägi" on "ookeanilise mäe" sünonüüm", peaks seda artiklis mainima. Andres 17. veebruar 2007, kell 05:28 (UTC)

Ookeanilised mäed ei pea tingimata abüssaalsel tasandikul paiknema. Aga eks neid ikka sünonüümidena enamasti käsitletakse. Siim 17. veebruar 2007, kell 08:14 (UTC)
Probleem on selles, et märksõnalt Abüssaalne mägi tuleb siia ümbersuunamine, kuid siin abüssaalset mäge ei mainita. Seetõttu jääb nende terminite vahekord selgusetuks. Kui nende sünonüümsus pole ühene, siis seda enam on selgitusi tarvis. Võib-olla peaks Abüssaalne mägi sel juhul olema eraldi lehekülg, kus selgitatakse selle sõna erinevaid tähendusi. Andres 17. veebruar 2007, kell 08:48 (UTC)