Arutelu:Norby Telecom

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minuarust oleks saanud üsna väheste muudatustega artikli asjalikuks muuta. Norby Telecomi näol ei ole ju tegemist tundmatu ettevõttega ning artikkel sisaldas ka asjalikku infot.--WooteleF 26. jaanuar 2009, kell 12:36 (UTC)

Meil oleks vaja paremat kustutamissüsteemi. Hetkel on kõik ühes koos ja valikuvõimalust ei anta. Kui administraatorile ei meeldi, siis ta kustutab, sest muidu võib jääda artikkel pikaks ajaks selliseks. Kuna eraldi leht puudub arutamiseks nagu teistes vikides, siis juhtub selliseid olukordi ka edaspidi. --Tiuks 26. jaanuar 2009, kell 12:58 (UTC)
See, et vaid üks arutelulehekülg on, ei puutu küll asjasse. Aga ilma arutamata kustutada tuleks vaid ilmsed lollused (igasugu sodimised mida päeva jooksul korduvalt esineb) või täiesti väärad artiklid, kus puudub igasugune asjalik info (neidki tuleb vahel). Reklaamieesmärgil loodud artiklid on sageli aga üsna korralikult koostatud ja nende puhul võiks esmalt lisada vaid kustutamismärke.--WooteleF 26. jaanuar 2009, kell 13:18 (UTC)
Puutub küll aruteluleht asjasse, sest siis oleks kõik ühes kohas. Ma ei räägigi siin lollustest, mis tuleb kohe kustutada. Mall {{reklaam}} on ju ka kustutamismall aga kui oleks ÜKS kindel leht, siis minnaksegi sinna probleemseid artikleid otsima. Uued artiklid ei kajastu meie jälgimislehekülgedel ja siis peaks muudatuste lehel kogu aeg silma peal hoidma aga kui tuled vaatama järgmine päev, siis ju ei tea, et keegi kahtleb ja lisas kustutamismalli. Muusikute projektis on arutamiseks ja kiireks korrastamiseks Vikipeedia:Vikiprojekt Muusikud/Toimetamine/Muusikud. --Tiuks 26. jaanuar 2009, kell 13:36 (UTC)
Artikkel oli juba terve aasta kustutusmärkega. --Metsavend 26. jaanuar 2009, kell 14:07 (UTC)
Siin on ju loomulik, et tuleb kustutada. Näiteks artikkel Vladimir Nekrassov oleks võinud ka olla eraldi kustutamislehel nagu teistes vikides. Meil ei viitsita toimetamislehtedega tegelega, sellepärast on meil ka korduvaid vaidlusi artiklites laiali. --Tiuks 26. jaanuar 2009, kell 14:47 (UTC)
Tiuks, miks ei võiks kustutamist arutada sama artikli kustutamislehel? Meil ei ole nii palju inimesi, et oleks vajadust eraldi lehe järele. Ja kustutamislehe hooldamine on keeruline ja töömahukas.
Kui keegi lisab kustutamismärke, siis tuleb seda ka arutelulehel kommenteerida. Ja kustutamiseks oleks tarvis arutelu või vähemalt teist arvamust (vähevaieldavatel juhtudel). Andres 26. jaanuar 2009, kell 19:01 (UTC)
Taastasin artikli. Sellel ei olnud kustutamismärkust, vaid reklaamimärkus. Lisasin nüüd ka kustutamismärkuse. Kui WooteleF või keegi teine teeb selle korda, siis seda ei kustutata. Andres 26. jaanuar 2009, kell 19:10 (UTC)
Tiuksile: Kustutamismärkega artiklid võib leida lehelt Kategooria:Kustutada. Andres 26. jaanuar 2009, kell 19:12 (UTC)
Minu meelest võiks siiki olla nii, et kui kustutamismärkus on artiklit mõnda aega ilustanud, siis võib artikli ära kustutada. See aeg võiks olla näiteks nädal või kuu. Muidu juhtub see, et keegi ei reageeri ning kustutamist ootavad artiklid ilustavad sellisena Vikipeediat veel aastaid. Meil on sellises seisus artikleid piisavalt. Ja lõpuks ei ole kustuamises midagi traagilist, sest artikli saab taastada. Pigem tuleks midagi ette võtta artiklitega, millel juba on pikemat aega kustutamismärge küljes. Siim 26. jaanuar 2009, kell 19:13 (UTC)
Selles ongi häda, et meil jäävad mallid pikaks ajaks ja kuskil ei ole ülevaadet, mis meil siin toimub. Kategooria:Kustutada on ju ka need, mida soovitakse kohe kustutada (need kes ise ei saa kustutada). Eraldi lehega on tõesti natuke tegemist aga nii tekiks koht, kus saaksid mõned asjad ühes kohas lahti arutatud. Ega see ei tähenda, et kõik kustutamismärkusega artiklid peaks sinna lisama. Näiteks on mõni artikkel mitu kuud kustutamismärkega ja siis võib sellel lehel meelde tuletada, et nüüd läheb tõesti kustutamisele kui korda ei tehta. See lehekülg aitaks vikit prahist puhtaks teha. --Tiuks 26. jaanuar 2009, kell 19:31 (UTC)
Meelde tuletada võib ju ka artikli arutelus.
Need, kes kustutada-kategoorias lehti läbi vaatavad, võivad ju ka kustutada need lehed, mida on palutud kustutada. Andres 26. jaanuar 2009, kell 19:47 (UTC)
See, et kustutamismärkus on ammu pandud, ei tähenda ju, et peab tingimata kustutada. Võib-olla tuleb just kustutamismärkus ära võtta. Võib ju ka arutelulehel arvamust avaldada, küllap siis ka teised reageerivad. Parem, kui kustutamismärke võtab ära keegi, kes ei osalenud algses arutelus. Ei saa ju olla nii, et see, kes märkuse algselt pani, peab selle ära võtma. Keegi peab ju ka kustutamisarutelust kokkuvõtte tegema. Meil on vähe inimesi, aga kellel viitsimist ja tahtmist on, võib ju kustutamismärkega artikleid läbi vaadata.
Taastatakse kohe pärast kustutamist, vaevalt aga pärast enam keegi taastama hakkab. Andres 26. jaanuar 2009, kell 19:44 (UTC)
Peab tunnistama, et kõigil ei ole arutamise harjumust ja mõnigi kustutamine toimub suvaliselt. Mitte palju aga juhtub. Selle lehega kasvatame oma kaastöötajaid. Peame veel suuremaks kasvama, küll siis kustutamisleht ka vajalikuks osutub. --Tiuks 26. jaanuar 2009, kell 19:54 (UTC)

Esmalt vabandan, et süüdistasin enne kedagi kiirustatud kustutamises. Mulle millegipärast tundus (ei teagi miks), et artikkel oli värske. Alles praegu nägin, et ta tehti 2008. aasta mais. Epp tegi head tööd ja praegu ei saa küll artiklit enam reklaamiks pidada.--WooteleF 26. jaanuar 2009, kell 23:53 (UTC)