Arutelu:Neoproterosoikum

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Neoproterosoikumi noorimat osa nimetatakse Ediacara (~630-542 Ma) ajastuks, millele vastavaid settekivimeid Ida-Euroopa ja Siberi platvormi piires nimetatakse traditsiooniliselt ka Vendi kompleksiks lehe lõpus. See on kronostratigraafiline üksus ja peaks ikkagi mainitud olema Proterosoikumi eoonis ja selles artiklis. Paleoproterosoikum jääks ikkagi ainult geokronoloogiliseks üksuseks.--Tiuks 6. jaanuar 2008, kell 12:31 (UTC)

Stratigraafia algabki Ediacarast, seega mesoproterosoikum tervikuna ei ole kronostratigraafiline üksus, nagu mina aru saan. Andres 6. jaanuar 2008, kell 12:44 (UTC)
Mida tähendab siin "varasem jaotus"? Ja eelkambriumi pole siia küll mõtet lisada. Tegemist on täiesti mitteametliku üksusega. Tegelikult see polegi mingi üksus. Lihtsalt üks vana sõna tähistamaks kõike seda aega, mis eelnes välisskeletiga loomade tekkele. Siim 7. jaanuar 2008, kell 21:33 (UTC)
See on saksa vikist. Küsiks vastu aga milleks eelkambriumi artikkel? Ja veel üks küsimus. Kas Neoproterosoikum on kronostratigraafiline üksus?--Tiuks 7. jaanuar 2008, kell 22:05 (UTC)
Mõiste on ju olemas, seepärast ka artikkel. Lihtsalt tegemist ei ole geokronoloogilise skaala osaga. Ma arvan, et ei ole. Siim 7. jaanuar 2008, kell 22:13 (UTC)
Geokronoloogiline skaala osa ta ei ole. Proterosoikumi artiklis on kirjas, et Proterosoikumit ja Arhaikumit kokku nimetatakse eelkambriumiks ja siit artiklist kustutan ära.--Tiuks 7. jaanuar 2008, kell 23:16 (UTC)