Arutelu:Missouri

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See artikkel on jõest, mitte osariigist. Osariigi kohta vaata Missouri osariik.

Kui artikli pealkiri on "Missouri jõgi" ei lähe seda märkust vaja. Siiski ma arvan, et artikli pealkiri peaks olema pigem "Missouri (jõgi)", ning osariigi pealkiri peab olema "Missouri (osariik)". Seda seepärast, et eesti keeles ei ole korrektne öelda "Missouri jõgi". Selle jõe nimi ongi Missouri. Sulgudega me rõhutame, et see pole osa ametlikust nimest, vaid täpsustus. Siim 20:12, 5 Jan 2005 (UTC)

Võimalusel peaks hoiduma pealkirjadest a la "Missouri (osariik)". Arvan, et võib julgesti kirjutada nii nagu asjad on - "Missuori osariik". - Urmas 20:58, 5 Jan 2005 (UTC)
Minu meelest on eesti keeles igati korrektne öelda nii "Missouri osariik" kui ka "Missouri jõgi". Sulge pole kummalgi juhul tarvis. Kui meil juba on artikkel "Missouri jõgi", siis osariigi kohta käiva artikli pealkiri peaks olema lihtsalt "Missouri". Andres 21:04, 5 Jan 2005 (UTC)
Antud juhul on nii parem küll, aga kas "New Yorki osariik" või "New York (osariik)" ei ole minu meelest enam nii lihtne küsimus. Kui me mõnikord paneme sulud ja mõnikord mitte, siis me peame igakord vastava artikli pealkirja kontrollima, kui talle linke tahame teha. Siim 21:09, 5 Jan 2005 (UTC)
tegelt sama probleem on washingtoni ja arkansas'ga... - Ahsoous
Minu meelest on nii, et ilma sulgudeta pealkiri on muude tingimuste võrdsuse korral eelistatav sulgudega pealkirjale. Pealkiri peaks võimaluse korral oleva väljend, mida artikli aine kohta saab kasutada. Kui kahemõttelisel väljendil on ühemõtteline sünonüüm, mis on laialt käibel, siis tuleks kasutada seda. Näiteks „New York (osariik)” asemel „New Yorgi osariik” ja „Ohio (jõgi)” asemel „Ohio jõgi”. Lihtne lahendus on mitte kunagi kasutada sulgudes „osariik” või „jõgi” (ka "järv", "mägi" jne), mis võib lihtsalt lisada. Andres 05:52, 6 Jan 2005 (UTC)
muidugi saab ju ka New Yorki osariigi puhul osariigita liiginimetuses läbi - nimetame linna kohta käiva artikli lihtsalt ümber New York City - ja kaob ka see probleem - kuigi samas tekitab vb mõne muu asemele - Ahsoous

Panen ette, et selle artikli pealkirjaks oleks ikkagi "Missouri jõgi". Minu meelest ei ole Missouri jõgi tuntum kui Missouri osariik. Andres 05:55, 6 Jan 2005 (UTC)

USA pikim jõgi ei ole tuntum? aga minugipoolest - eelistan seda, et kõik osariigid oleksid ühlase nimetusega ja artikli pealkirjad oleksid eranditult kõik ühte moodi - Ahsoous 06:13, 6 Jan 2005 (UTC)
See küsimus on ikka veel otsustamata. Andres 10. september 2005, kell 04.44 (UTC)

Miks Ohio peab osariik olema, kui Missouri on jõgi?

Ohio osariik on tuntum ja otsitum kui Ohio jõgi. Mina isiklikult paneksin ka "Missouri" alla osariigi. Muide, nii on inglise vikis ja enamikus teistes vikides. Andres 6. veebruar 2007, kell 16:23 (UTC)
Arvan ka, et Missouri peaks rääkima osariigist.--WooteleF 29. mai 2011, kell 12:24 (EEST)[vasta]
Mulle meeldiks ka niisugune lahendus. Minu mäletamist mööda oli selle vastu TarmoK. Erandiks jääks ikkagi Mississippi. Andres 29. mai 2011, kell 12:41 (EEST)[vasta]
Minu meelest ka peaks osariigist rääkima. --Epp 31. mai 2011, kell 05:32 (EEST)[vasta]