Arutelu:Mereblog

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See artikkel on esitatud kustutamiseks, aga kustutamise põhjendust ei leidnud. Artikli kaitseks selgitaksin, et kuigi üsna viimasel ajal on tekkinud mitu merenduslikku blogi, on Mereblog neist ainus kvaliteetne (autoriteetne on ka väikelaevade teemaline Kipperi foorum) ja seetõttu oluline Eesti ainsa kommertslaevandust käsitleva ajakirja Meremees kõrval, mille ilmumissagedus on käesoleval kümnendil kahanenud nelja korrani aastas. Kui lisada Kuku Raadio laupäevane Meretund ja ja kord aastas ilmuv Laevanduse aastaraamat, siis sellega üleriigiline kutselisi meremehi puudutav meedia piirdubki. SSGreporter 6. juuli 2010, kell 23:52 (EEST)

Kustutamise põhjendusteks on toodud tähelepanuväärsuse puudumine ja viidete puudumine. Olen ise ülimalt skeptiline igasuguste veebilehtede, eriti foorumite ja blogide kohta artiklite kirjutamise suhtes. Googeldades jäi mulje, et ega seda blogi kuskil eriti kajastatud ei ole (kuna foorumid ja teised blogid pole viitamiseks sobivad, siis sisuliselt võib öelda, et kajastamata). Siin oleva info saab vb endale viidates ära viidata, aga see on väga halb praktika ja seda tuleks vältida. Tähelepanuväärsusest niipalju, et mina merendusest palju ei tea ja kui keegi ütleb, et ikka on teadjam ütleb, et on tähelepanuväärne, siis eks ma usun.--Kyng 7. juuli 2010, kell 09:17 (EEST)[vasta]
Eesti Päevaleht Online tarvitas mereblogi pidevalt, võib-olla tarvitab siiani. mina olen blogide kohta artiklite kirjutamise poolt, sest yha enam koondavad blogid erialainfot. Mereblogi on igati asjalik infoallikas. samuti asjatundliku kogukonnaga foorumid, mille hulka võiks ka Vikipeediat lugeda. Mereblogi on yks vähestest eestikeelsetest blogidest, mida võiksin kahtlemata tähelepanuväärseks nimetada. see Ruhnu uudiste blogi on teine.
rahvusvaheliselt on oluliseks ja tähelepanuväärseks osutunud mõned Iraagi ja Iraani blogid (nt Riverbendi blogi Baghdad Burning), mis tähendab, et yldine eelarvamus blogidest artiklite kohta kirjutamise vastu pole lõpuni põhjendatud. vaata ka inglisviki blogide kategooriaid: USA blogid (nt Daily Kos, Huffington Post, Lifehacker), Briti blogid (nt Liberal Democrat Voice).
ja kust läheb see piir, kust blogid ei ole viitamiseks sobivad? on blogisid, mida toimetatakse ja millesse valitakse ja tellitakse hoolikalt kaastöid. mõni sellises kohas ilmunud artikkel võib olla usaldusväärsem ja autoriteetsem kui mõne nurgataguse või Eesti ajalehe artikkel. Ohpuu 7. juuli 2010, kell 09:45 (EEST)[vasta]
Niisugused toimetatud blogid on muidugi viitamiseks sobivad. Andres 7. juuli 2010, kell 09:56 (EEST)[vasta]

mereblog:

jne ... suwa 9. juuli 2010, kell 11:13 (EEST)[vasta]