Arutelu:Masohhism

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Praegu ei ole arusaadav, mis erinevus on piinal ja kannatusel. Kas piin on füüsiline kannatus?

Kannatuste alla kuuluvad piinad, alandused, valu jne.. vähemalt seni olen sellest nii aru saanud... On Sul teisi arvamusi? --Lulu 07:04, 9 May 2005 (UTC)
Minu meelest on "piin" ja "kannatus" tavakeeles sünonüümid. Andres 07:29, 9 May 2005 (UTC)
Noh, keeletunnetuslik kysimus, tegelt...: (1) Kannatuste alla kuuluvad piinad... (2) Piinade alla kuuluvad kannatused... Variant (2) tundub kahtlasem... Miks? Sest piin seostub kohe (aktiivse) piinamise, piinaja jmt-ga, mis võib olla vaid üks võimalikke (passiivseid) kannatusi. Näiteks: Jeesus kannatas, sest teda piinati. Aga mitte: Jeesus tundis piina, sest teda pandi kannatama. Ma ei tea, kas on arusaadav? --Lulu 07:53, 9 May 2005 (UTC)
Saan aru küll, aga siin on jutt piinamisest, mitte piinast. Piin ei pruugi tekkida piinamisest. Minu mõte on selles, et tuleb püüda väljenduda ühemõttelisemalt. Minu jaoks ei ole tõesti arusaadav, mida mõeldakse piina kui kannatuse alaliigi all.

Teine lause on kahemõtteline. Kas igasugune masohhism on seksuoloogiliselt parafiilia või on selline masohhism, mis seksuoloogisle huvi pakub, parafiilia? Andres 19:28, 8 May 2005 (UTC)

Teine lause viitab sellele, et seksuoloogia valdkonda kuulub selline masohhism, mis on seotud seksiga/seksuaalse erutuse/seksuaalse naudinguga, ning on seetõttu üks parafiiliatest... Kas on tõesti teisiti mõistetav? --Lulu 07:04, 9 May 2005 (UTC)
Jah, seda võib mõista ka nii, et igasugune masohhism on parafiilia. Tegelikult aga kasutatakse sõna "masohhism" ka laiemas tähenduses. Andres 07:29, 9 May 2005 (UTC)
Masohhismi laiem tähendus peaks selguma kohe definitsioonist (mis võibolla on tõesti liiga lakooniline praegu). Loomulikult, masohhism ei pruugi veel sugugi tähendada mingit seksuoloogilist parafiiliat. Masohhism võib olla ka näiteks puht-vaimne, individuaalselt tunnetatav või esilekutsutav (näiteks inimesel hammas valutab, kuid ta ei lähe hambaarsti juurde ning sõber kysib: oled sa masohhist või?). Peab vist jah pikemalt lahti kirjutama (nagu oligi plaanis). --Lulu 07:53, 9 May 2005 (UTC)