Arutelu:Majandus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas selle lehekülje pealkiri ei peaks mitte olema hoopis "Majandusteadus"? Andres

Oleks küll loogiline. Eerik

Miks on kategooriaks finantsjuhtimine? Kas ei peaks olema pigem vastupidi, et majandus hõlmab finantsjuhtimist. Võibolla ma eksin, sest ei ole asjatundja. Siim 20:20, 7 Nov 2004 (UTC)

Majandus kategooria peaks ka olema, siis lihtsam jälgida artikleid, mis kirjutatud aga ka teised majandusega seotud põhikategooriad võiks "Majandus" lehel olla.


See artikkel on majandusest majandustegevuse ehk äritegevuse mõistes.

Milleks see märkus? Andres 06:25, 12 Jun 2005 (UTC)


Ilmselt piisab tõesti, kui see märkus on üksens Arutelu lehel.

Niisiis: See artikkel on majandusest majandustegevuse ehk äritegevuse mõistes --WikedKentaur 06:29, 12 Jun 2005 (UTC)

Sirvisin alles läbi uudseima majandusteadus 365 leheküljelise õpiku. Siiamaani ei saa ma aru mis sellel eriti majandusega pistmist on. Kodanlastest kaupmeeste ja pankurite rahamajandus ja sellega seonduv on keskendunud rahale, turule, võlale ja laenule. See kõik on seotud vahenduse (raha ja kaup) aga mitte majandusega. Kui majandus seda oma huvides ja tarvis kasutab siis on see vaid tema korraldamise üheks vahendiks sootsiumis. Kuid see (... kuidas me toodame ja vahetame kaupu ja teenuseid) ei ole majandus. Sisuliselt on ju majandus (ajas ja ruumis piiratud ja sellega määratud) ressursside väljaselgitamise, uurimise ja kasutamise oskuse rakendus sootsiumi (sh ka sotsiaalse üksuse) ellujäämise, kasvamise ja arenemise tagamiseks. Tööjõu rakendamiseks kasutab see tõesti kavandamist (jäik ja tsentraliseeritud sotsialistlik plaanimajandus oli vaid üks osa käsumajandusest), turgu ja rahandust. Ka Euroopa Liidu loomine algas kavadest.

Oled teretulnud artiklit parandama, aga palun tugine ja viita autoriteetsetele allikatele. Arutelulehel palun allkirjasta oma kommentaarid (trüki lõppu neli tildet ~~~~ või klõpsa redigeerimiskasti kohal pliiatsi pildiga nuppu, salvestamisel ilmub siis ajatempel). Adeliine 17. august 2015, kell 14:33 (EEST)[vasta]
Tänan viisakuse eest! See parandus kõlbab vaid arutluse lehele. --80.235.7.239 17. august 2015, kell 15:14 (EEST)[vasta]