Arutelu:Maavaba talupoeg

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Vikipediase on tehtut mitu erinevat artiklit erinevatest talupoja klassidest. Kas poleks mõistlikum teha üks artikkel Talupoeg ja kõik pudi sinna alla koondada?

Artikkel Talupoeg tuleks teha küll, aga eraldi artiklid peaksid minu meelest ikkagi olema, sest tegu on eraldi mõistetega. Andres 4. juuni 2008, kell 10:10 (UTC)
Enamus inimesi (mitee ainult Eestis!) on talupoegliku päritoluga. Erinevad talupoegade liigid väärivad sama palju tähelepanu, kui erinevad aadlitiitlid.

Nõus Andresega ja IP .66'ga. Kõik peavad jääma. Kuid neid oleks vaja laiendada. Akra 4. juuni 2008, kell 18:53 (UTC)

Mina leian, et parem oleks need ühte artiklisse koondada (eraldi alapunktidena). Eriti veel hetkel, kus igaühe kohta on umbes kolm lauset teksti. Hiljem, kui need artiklid tõesti pikemaks muutuvad, siis võiks ühest suurest artiklist lähtuda täpsustuseleheküljed (nagu ingliskeelses vikis tihti on). On palju mugavam, kui need asjad oleksid ühe lehe peal: saaks korraga ülevaate asjast. See oleks palju mugavam, kui iga mikroartikli lõpus linke klõpsida. Me võime ju kirjutada palju selliseid kääbusartikleid ja siis uhked olla, et nii väikses keeles on nii palju artikleid. Numbrites paistab ju ilus aga sisuliselt...--Kyng 5. juuni 2008, kell 08:20 (UTC)

Asi pole artiklite arvus, vaid selles, et põhimõtteliselt on parem, kui iga mõiste kohta on eraldi artikkel, olgu see siis nii pikk või lühike kui tahes. Asi on nimelt selles, et siis saab lugeja täpselt selle, mida ta otsib. Muide, artiklitel on kalduvus pikeneda:-) Mis puutub ülevaate saamisse, siis eraldi artiklite olemasolu ju ei sega kuskile ülevaatliku esituse paigutamist. Andres 5. juuni 2008, kell 18:59 (UTC)

Artikli lään järgi oli lään feodaalidel. Andres 3. juuli 2008, kell 04:39 (UTC)


Mis tähendab "nende instantsi pärijad"? Andres 3. juuli 2008, kell 04:40 (UTC)