Arutelu:Maastikuökoloogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sõna "holistlik" juures on minu meelest ebakohane link. Andres 1. august 2008, kell 19:32 (UTC)

mul pole täpset kujutlust, kas seal artiklis (holism) sõnastatud definitsiooni võib ka praeguses ökoloogilises kontekstis kasutada, intuitiivselt näib nagu kuidagi sobivat (ehkki toortõlge ingliskeelsest sõnast holistic) --Dj Capricorn 1. august 2008, kell 19:47 (UTC)
Seal räägitakse mingist seisukohast, aga sõna "holistlik" või "holistiline" siinses kontekstis sellele ei viita. "Holistiline" oleks siin võib-olla õigem. ÕS-is pole kahjuks kumbagi sõna sees, aga need on eesti keeles olemas. Andres 2. august 2008, kell 06:32 (UTC)
Võõrsõnade leksikon (2006) toob välja ka märksõna all "holism" ka bioloogilise tagamõtte, sealne definitsioon on järgmine: holism, terviklikkuse filosoofia, õpetus, mis absolutiseerib terviku taandamatust osade mehaaniliseks summaks; tekkis 20ndatel, levinud bioloogias, psühholoogias jt..; samuti on sealses sõnastikus olemas märksõna holist – holismi esindaja v pooldaja, terviklikkuse ülistaja --Dj Capricorn 2. august 2008, kell 06:56 (UTC)
Võib-olla selline tähendus on vanem. Jah, holism üldse on seisukoht, mis mingis mõttes rõhutab terviku esmatähtsust. Tänapäeva filosoofias on minu meelest põhiline selline holism, mis ilmneb näiteks teesidena, et tähendusest saab õigupoolest rääkida keele kui terviku raames ja üksikutel väljenditel ei ole iseenesest kindlat tähendust; et vaimuseisundit ei saa identifitseerida väljaspool vaimu tervikut; et ei saa välja tuua konkreetset väidet, mille kogemus kummutab. Andres 2. august 2008, kell 10:10 (UTC)

Proovisin luua artikli holistiline --Dj Capricorn 2. august 2008, kell 08:01 (UTC)