Arutelu:Loovisik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas see ongi juriidiline mõiste? Andres 26. aprill 2008, kell 19:36 (UTC)

Keeruline öelda, ma ei ole jurist. Loovisiku mõiste on defineeritud Loovisikute ja loomeliitude seaduses pg.2 lg.1 ("Loovisik käesoleva seaduse tähenduses on autoriõiguse seaduse mõistes autor või esitaja, kes tegutseb kujutava või rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal") viitega Autoriõiguse seadusele (näiteks pg.28 lg.2: "Teose autoriks on füüsiline isik või füüsilised isikud, kes on selle teose loonud".). Kui mõiste on juba seaduses määratletud, kas siis eksisteerib veel mingi teine või kolmas definitsioon? --Andrus Kallastu 27. aprill 2008, kell 00:50 (UTC)
Selles artiklis on antud legaaldefinitsioon. Legaaldefinitsiooni eesmärk on määratleda sõna tähendus mingi konkreetse seaduse kontekstis. Teises seaduses ning väljaspool seadusi võib sõnal olla teistsugune tähendus. Seadused ei reguleeri sõnade tähendust väljaspool seadusi.
Minu küsimus on, kas see sõna ongi seaduste jaoks välja mõeldud ning selle igasugune kasutus tuleneb seadustest või on see sõna ja mõiste juba enne olemas ning seaduses on seda ainult seaduse jaoks täpsustatud. Esimesel juhul tuleb seda öelda, teisel juhul peaks alustama määratlusega, mis ei ole legaaldefinitsioon, ja legaaldefinitsioonist rääkima eraldi alajaotuses. Esimesel juhul ei tohiks seda sõna kasutada muusiku defineerimisel. Andres 27. aprill 2008, kell 06:41 (UTC)