Arutelu:Lokalahti

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest peaks selle artikli pealkiri olema "Lokalahti vald". Pealkirja "Lokalahti" all tuleks rääkida Lokalahti külast. Andres 17. aprill 2006, kell 21.15 (UTC)

Või vast siis "Lokalahti linnaosa". Teine lahendus oleks külast rääkida "Lokalahti küla" nime all. Võib-olla oleks see praegusel juhul parem. Andres 17. aprill 2006, kell 21.17 (UTC)

Arvan et külast võiks kirjutada artikli "Lokalahti küla". Metsavend 17. aprill 2006, kell 21.53 (UTC)
Soome kohta käivate artiklite pealkirjad ei vasta eesti vikis tavaksolevale. Kui asula ja vald on samanimelised, siis asula artikli nimeks peaks olema "Lokalahti" ja valla artikli nimeks "Lokalahti vald" või "Lokalahti (vald)". Miks eiratakse Soome artiklite puhul eesti vikipeedia tava?
Oma sisult on väär järgmine lauseosa "linnaosas on järgmised külad". 'Linn' on mitte-maaline asula ('linnaline asula'), 'küla' on maaline asula. - Urmas 18. aprill 2006, kell 07.43 (UTC)
Kui artikli pealkiri oleks "Lokalahti vald", siis saaks rääkida ainult varasemast haldusüksusest. Sama piirkond ei moodusta praegu haldusüksust ja teda kutsutakse lihtsalt Lokalahti. ("Lokalahti vald" viitab siia). Seetõttu tundub, et küla kohta oleks parem kirjutada "Lokalahti küla": piirkonnal ei ole muud määratlejat peale "linnaosa", mis on vist liiga ebamäärane, pealegi kontroversiaalne. Vikipeedias on teisigi erandeid, kus asula nime järel on asulatüüp. Tähtis on ju ikkagi ainult see, et lingid oleksid õiged.
Sõnal "linn" ja vastavalt ka "linnaosa" on mitu tähendust. Andres 18. aprill 2006, kell 08.08 (UTC)

Esitasin lihtsalt põhjused, miks me nii toimisime. Ka Urmase argumentidel on muidugi iva sees. Arvan, et tuleb kutsuda ekspert väljastpoolt Vikipeediat. Andres 18. aprill 2006, kell 08.11 (UTC)


Kas nüüd on parem? Andres 18. aprill 2006, kell 08.24 (UTC)