Arutelu:Liivaherilased

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Väga huvitav teema - tore oli lugeda!

Pealkirjad on vormistatud alapealkirjadena. Vaata teisi artikleid - pärast sissejuhatust kõik peatükid suure kirjaga ja joonega eraldatud.

Mõnes kohas on viide pisut valesti. Vikipeedias on viide alati pärast punkti. Viitenumbrit ei eristata tühikuga, käib kohe punkti järele. Mitme viitenumbri puhul pole viitenumbrite vahel tühikut. Juhul, kui viide on lause sees, siis tuleb viide sinnasamma. Nt "Õues oli palju õunu,[2] millest valdav oli maha pudenenud.[3][4]"

Mõnes kohas on ladinakeelne nimetus kaldkirja panemata jäänud.

Kas lauses "Liivaherilase sugu saab määrata näiteks tundla (antennae) lülide arvu järgi" peab just see kääne olema või võib ainsuse nimetav (antenna) ka olla? Lihtsalt selguse mõttes, kui teised ladina nimetused on kõik nimetavas käändes.

Lause "Liivaherilased said eksisteerida vaid koos ämblikega" võiks olevikus olla, sest nad saavad ju praegu ka ainult ämblikega koos eksisteerida.

Ülesehitus on väga hea, peatükid on loogilise järgnevusega.

29. okt

"Vastne kõverdab ennast nii ,et oleks" - õige: "nii, et"

"Juhul kui kookon moodustub hilissuvel või sügisel elab herilane talve üle kookonis" - õige: "Juhul, kui kookon moodustub hilissuvel või sügisel, elab herilane talve üle kookonis."

"Kui sobiv ohver on leitud, jälitab liivaherilane ämblikku kuni saabub võimalus nõelata." - kuni ette koma.

"Jalad on liivaherilastel pikad ja karvased kuni peaaegu karvutud" - parem: "pikad ja karvased või peaaegu karvutud".

"Kamjas oga ei ole hea määramistunnus kuna sõltub väga palju isendi arengust ja karvakeste kulumisastmest" - sidesõna kuna ette kõib koma.

"ja röövkärblased Asilidae)" - sulu algusmärk puudu.

"Eesti on ligikaudu 40 liiki liivaherilasi. Näiteks liigid Ceropales maculatus, Anopilus viaticus, Episyron rufipes, Pompilus cinereus." - võib ka lihtsamalt: "Eesti on ligikaudu 40 liiki liivaherilasi, nt liigid Ceropales maculatus, Anopilus viaticus, Episyron rufipes, Pompilus cinereus.