Arutelu:Lassi Nummi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Palun võtta alusena. Üritan täiendada.--Kaisu 6. mai 2009, kell 11:00 (UTC)

Kust vötab 80.235.38.28 selle, et Tabula gratulatoria on tänuavaldus nimetatud inimestelt autorile? Raamat on siin kirjutaja ees ja seal on leheküljelt 296 selgesti näha, et tänatakse selles nimekirjas nimetatuid, nii organisatsioone kui ka inimesi, seega siis ka eestlasi. See on Lassi Nummen Seura ry tänu, ja on teada, et nimetatud eestlaset on Lassi Nummi heaks teinud eriti palju. --Joukonen 13. juuli 2009, kell 17:32 (UTC) Lisan, et nimetatutest on Nummi pikaajalised söbrad otseselt olnud Ellen Niit ja Kalle Kurg.

Tavaliselt tähendab tabula gratulatoria õnnitlejate nimekirja. Andres 13. juuli 2009, kell 19:09 (UTC)
"Sydämmelliset kiitokset kirjoittajille... [etc] Tabula gratulatoriassa mainituista yhteisöistä [---] ovat ratkaisevasti edistäneet tämän teoksen julkaisemista [etc] - Katriina Kajannes, Kirjan valmistuessa, s. 296.

- - On küll niimoodi, et see vöib olla önnitlejate nimekiri, kuid Soomes on avaldatud ka teisi raamatuid, kus on mainitud neid inimesi, keda autor vöi koostaja on tahtnud tänada vöi meeles pidada. See on nimekiri inimestest ja organisatsioonidest, kes / mis on Nummi elus mänginud mingisugust olulist osa ja keda Kajannes on pidanud vajalikuks mainida. Helistasin mönele inimesele ja kellegi poole nende seast ei ole pöördutud, kas nemad tahaksid olla önnitlejad. See räägib ka selle poolt, et nimekiri on raamatu koostaja poolt lisatud. Minu pakutud sönastus on neutraalne ja ei välista midagi. --Joukonen1 13. juuli 2009, kell 19:40 (UTC)

---

Joukonenile

Oled siiski eksiteel. Selles raamatus tähendab Tabula gratulatoria õnnitlejate nimekirja nagu tavaliselt. Vt raamatu ja tabula koostamise selgitus: http://www.sanomalehtimiesliitto.fi/tapahtumat/Nummi-%20Juhlakirjan%20esittely%2008.pdf (2. lõik jj). Teos oli seltsi kingitus Lassi Nummile. Need õnnitlejad, kelle poole pole pöördutud / kellega ei saadud mingil põhjusel kontakti, et infot edastada, on lisatud kas mõne isiku või organisatsiooni soovitusel. Heade soovidega 80.235.38.28