Arutelu:L. Ron Hubbard

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest tuntakse teda siinmail lihtsalt Ron Hubbardi nime all. Andres 13. juuni 2006, kell 04.54 (UTC)

Vaidlustan siiski nii selle arvamuse kui ka selle alusel tehtud ennatliku teisaldamise. Kas sa, Andres, oskad mulle nimetada ühegi eestikeelse publikatsiooni, kus tema nimi esineb ilma täheta L? Kõik tema raamatud on välja antud nime L. Ron Hubbard all, nii Eestis kui ka välisriikides. Veelgi enam, saientoloogia ringkondades kutsutakse teda alati L. Ron'iks. Ka ükski muukeelne Vikipeedia ei ole kasutanud ilma L'ita varianti. See, mis nime all inimene on ühe välisriigi mõningate inimeste poolt tuntud, ei tohiks minu meelest tuua kaasa mittetäieliku nimekuju kasutusele võtmist entsüklopeedia biograafilise artikli põhipealkirjana. Hädapärast võiks põhiartikli pealkiri olla veel täisnimi Lafayette Ronald Hubbard, aga mitte mingil juhul ainult Ron Hubbard. Viimase pealt võib teha küll ümbersuunamise, aga sellega ka asi peaks piirduma.
Vabandan, et nii hilja ärkasin, aga polnud seda artiklit varem üldse tähele pannud. -- Sacerdos79 13. juuni 2006, kell 09.04 (UTC)
Mina ei ole teisaldanud, avaldasin ainult arvamust. Nähtavasti on mu arvamus ekslik (vananenud), sest minu muljed pärinevad ajast, mil ühtki tema raamatut polnud eesti keeles avaldatud. Andres 13. juuni 2006, kell 10.03 (UTC)
Tean, et Sina ei teisaldanud. Tahtsingi ainult teada, et kus Sa ilma L-ita nimekuju oled kohanud, sest minu jaoks oli L-i mitte kasutamine täielik üllatus. Nii ammusel ajal kui tema raamatuid polnud ilmunud, polnud mina ka veel temast midagi kuulnud, nii et ehk kunagi tõesti oli meil L'ita vorm käibel. Ega minu kommentaar ei olnudki rünnak Sinu arvamuse, vaid protest Taivo tehtud liigkiire teisaldamise vastu.
Oluline on ka rõhutada, et L. Ron Hubbard on nii autori enda kui ka Saientoloogia Kiriku ja Religioosse Tehnoloogia Keskuse poolt üldaktsepteeritud nimekuju, mistõttu sõltumata sellest, kuidas meest Eestis tuntakse, tuleks põhipealkirjana kasutada ikka L. Ron Hubbard'it.
Nii et kui kellelgi vastuargumente pole, pöörduksin lähiajal tagasi kuju L. Ron Hubbard juurde -- Sacerdos79 13. juuni 2006, kell 10.32 (UTC)
Vist olin tõesti ennatlik. Hubbardi teoseid ma lugenud ei ole ja eriti ei taha ka, kõik vikilingid on L-ga ja Ulmekirjanduse BAASis on ka L-iga. Taivo 13. juuni 2006, kell 10.56 (UTC)

Mälu võib mind petta, aga seni olin kohanud seda nime ainult Ron Hubbardi kujul. Eestikeelseid raamatuid ei ole näinud, küll aga ingliskeelseid, ja seda veel õndsa Leonidi ajal. Andres 13. juuni 2006, kell 11.38 (UTC)


Nägin neid ühel Moskva raamatunäitusel kas 1979 või 1981. Peale selle olen seda nime kohanud nõukogudeaegses ajakirjanduses ja vist ühel ettekandeõhtul. Andres 13. juuni 2006, kell 11.42 (UTC)