Arutelu:Läbipõlemissündroom

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

minu arust on läbipõlemine rohkem psühholoogiline mõiste. Psühhiaatria aspektist vaadatuna on kirjeldatud seisund depressiooni tekitav põhjus. Ja minu isiklik kogemus lubab väita, et läbipõlemine tekib inimestel, kes ei oska tõmmata piiri töö ja eraelu vahele - ehk siis need, kes võtavad töö koju kaasa - oma ajus võtavad kaasa. Ja selline suutmatus on puht psühholoogiline tegur. Seega ma ei peaks läbipõlemist psühhiaatriliseks mõisteks, pigem psühholoogiliseks mõisteks.

Aga artikkel ise sisaldab rohkesti vasturääkivusi, nii terminoloogilisi kui sisulisi. Vajab kõvasti toimetamist.--Hendrix 17. oktoober 2007, kell 14:56 (UTC)

Kui ta on depressiooni tekitav põhjus, siis vast võib teda ka psühhiaatria mõisteks pidada. Andres 17. oktoober 2007, kell 15:11 (UTC)
on inimesi, kes leinavad kadunukest aasta või kaks. Sellest sugeneb ilmne häire, mis vajab psühhiaatri sekkumist. Kas siis lein oleks psühhiaatria mõiste? Kõik elu-olu faktorid võivad esile kutsuda - teatavatel inimestel - psüühika häireid, kus oleks vaja korrektorina psühhiaatrit. Kuid ega siis sellepärast neid faktoreid liigitata psühhiaatria alla.--Hendrix 17. oktoober 2007, kell 15:18 (UTC)
Arvan, et siin on tegu piiripealse juhtumiga. Leina tõesti ei paneks psühhiaatria mõistete alla, aga läbipõlemine on iseenesest patoloogiline seisund, või kuidas? Aga peale selle, läbipõlemisest on räägitud ka kui depressiooni sümptomist. Sellisena peaks ta psühhiaatria mõistete alla kuuluma. Andres 18. oktoober 2007, kell 08:35 (UTC)
toodud sümptomaatika klapib depressiooni sümptomaatikaga (F32). Depressiooni põhjuseks võib olla armastatu surm või pidev stress (ületöötamine). Psüühika häire tekitava põhjusena kuulub läbipõlemine kindlasti psühhiaatri huviorbiiti.--Hendrix 18. oktoober 2007, kell 09:16 (UTC)