Arutelu:Kuningas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia
Kuningas (või kuninganna) on monarhistliku korraga riigi riigipea

Esiteks, monarhitiitleid on teisigi. Jaapanit ega Monakot ei valitse kuningas.

Teiseks, riigipeadeks on kuningaid hakatud nimetama alles hiljuti. Juriidiliselt ei ole kuningad enamiku ajast olnud riigipead.

Artiklis pole üldse arvestatud kuningate ajalugu. Andres 16. oktoober 2005, kell 07.57 (UTC)


Kuidas tõlkida en:Queen consort? Kuninganna ei pruugi olla valitseja, sageli nimetatakse kuningannaks lihtsalt kuninga abikaasat. Vahel ka vastupidi (nt. Henry Stuart).--WooteleF 6. jaanuar 2010, kell 12:03 (UTC)

Kuninga abikaasa (tõsi, on vist ka juhtumeid, kus kuninga abikaasat ei nimetata kuningannaks). Teine on valitsev kuninganna. Andres 6. jaanuar 2010, kell 12:38 (UTC)
On veel leskkuninganna. Andres 6. jaanuar 2010, kell 12:38 (UTC)
Kuninga abikaasa ei pruugi olla kuninga (näiteks Camilla, kui Charles kuningaks saab). Kuninganna kroonitakse ja ta kannab kuningannatiitlit. "Kuninga abikaasa" on minuarust laiem (ja kroonitud kuninganna kohta isegi natuke alandava kõlaga) mõiste.
Oleks vaja eraldi artikleid, nagu on inglise vikis (en:Queen regnant ja en:Queen consort). Esimene oleks valitsev kuninganna, teise jaoks ma aga vastet ei leia.--WooteleF 6. jaanuar 2010, kell 13:15 (UTC)
Artikli pealkiri võiks olla näiteks Kuninganna (kuninga abikaasa). Andres 6. jaanuar 2010, kell 13:34 (UTC)

Kas on vahe, kas rääkida kuningast/kuningannast kui "valitsejatüübist" või konkreetselt kuningast? Teisel juhul ei tohik kuninganna siin artiklis olla sünonüüm. Adeliine 1. veebruar 2013, kell 15:32 (EET)