Arutelu:Kullamaa vasallilinnus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Materjal läheb teise artiklisse:

Alles paavsti legaat Liivimaal Modena Wilhelm määras 10. septembril 1234 kindlaks Saare-Lääne piiskopkonna piirid ja nimetas piiskopiks dominiiklase Heinrichi, kes valitses 12351238. Legaat Wilhelm tühistas küll Gottfriedi läänistused, kuid piiskop Heinrichil puudus reaalne jõud, sundimaks vasalle loobuma läänistatud maadest.
1234. aastal alustas Lodede perekond Koluvere linnuse ehitust. Valminud Koluvere linnus oli nii tugev, et piiskopil puudus igasugune võimalus endise foogti poegi Odenwardus ja Henricus Lodet alluma sundida.
1238. aastal tegi Modena Wilhelm vendade võimu likvideerimise ülesandeks Liivi ordule. 1238 läks linnus Saare-Lääne piiskopi valdusesse.

Akra 27. märts 2006, kell 12.23 (UTC)


kas seda on nimetatud rahvasuus ka nimega "Rohumägi", nt siin: Vikipeedia:Vikiprojekt Kultuuripärand/Kullamaa valla kultuurimälestised--Bioneer1 (arutelu) 26. september 2014, kell 20:56 (EEST)[vasta]

Ma arvan ka, et Rohumägi on rahvapärane nimetus. Neferer


Umbusk selles kas Kullamäel on üldse kunagi esimest vasallilinnus asunud? Sest niipalju kui Kullamäel on arheoloogilisi kaevamisi sooritatud, ei ole leitud mitteühtegi sellekohast arheoloogilisi tõendeid mördiga laotud kivist vundamendi kohta. Neferer (arutelu) 24. november 2016, kell 18:02 (EET)[vasta]

Mati Mandeli arvates võis kullamaa vasallilinnus asuda praeguse Kullamaa Vabadussõja mälestussamba ja kiriku vahelisel alal, mälestussamba poolele.