Arutelu:Kronofiilia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Praegune definitsioon ei ole minu meelest adekvaatne. Kui näiteks abielupaari vanusevahe on 20 aastat, kas nad on siis kronofiilid?

Ja igatahes peab olema tegemist parafiiliaga. Seda pole siin mainitud. Andres 17. veebruar 2006, kell 22.33 (UTC)

Kronofiilia pole kultuurist tingitud termin, vaid viitab yksnes suhetes osalejate vanusevahele. Parafiiliateks klassifitseerimised tulenevad kultuurilisest kontekstist. Kronofiiliat lihtsalt parafiiliate hulka lugeda ei oleks minu meelest õige. Kyll aga gerontofiilia ja pedofiilia. --Lulu 18. veebruar 2006, kell 11.43 (UTC)
Nojah, aga milline vanusevahe on märgatav? See oleneb kultuurist, aga ka vanusest ning märkamisvõimest. Peale selle, minu meelest ei saa paljalt vanusevahe olemasolu tõttu rääkida kronofiiliast, sest üldjuhul ei loe ju ainult partneri vanus, vaid ka muud omadused. Ja isegi kui keegi eelistab vanemaid või nooremaid, siis seegi ei ole veel kronofiilia. Peetakse ju normaalseks, et meespartner on naispartnerist pigem vanem kui noorem. Muidu me teeme selle mõiste sisutühjaks. Andres 18. veebruar 2006, kell 12.15 (UTC)
Eks ta olegi suht sisutyhi. Kui omavahel suhetes olevatele inimestele meeldib nendevaheline suur vanusevahe, ju siis võib seda ka kronofiiliaks nimetada. Ega see ei ole ju miski sõimusõna ega miski ebanormaalsus. --Lulu 18. veebruar 2006, kell 16.08 (UTC)
Just nimelt. Kronofiiliaks saab seda nimetada siis, kui vanusevahe meeldivuses mingit erilist osa etendab. Seetõttu ei ole praegune määratlus adekvaatne. Kas Sul on allikaid, mis kinnitaksid säärast definitsiooni? Andres 18. veebruar 2006, kell 16.27 (UTC)
Vaata inglise vikit. Sealne definitsioon pärineb ühest veebis rippuvast seksuoloogia sõnastikust. Sellel sõnal on veel teine tähendus, mille puhul seksuaalselt erutav on aja möödumine. See on vist seotud kellaosuti liikumise vms jälgimisega. Andres 18. veebruar 2006, kell 16.46 (UTC)


Saksa vikis: eksklusiivne või valdav seksuaalne eelistus (oluliselt) nooremate või vanemate armastuspartnerite vastu. Praegusest definitsioonist tuleb välja, et loeb juba ainuüksi see, kui ühe märgatavalt vanema või noorema inimese vastu huvi tuntakse. Andres 18. veebruar 2006, kell 16.50 (UTC)
Noh, panin siis selle Saksa viki sõnastuse. Minu meelest kyll erilist vahet ei ole. Aga las siis olla niimoodi sõnastatud. --Lulu 19. veebruar 2006, kell 12.23 (UTC)