Arutelu:Kontakti lõpetamine

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artiklist kustutatud:

Soovitused kontakti lõpetamiseksJalak, K., Kõiv, K. (2001). Nõu andjast nõustajaks. Self II.{{raamatuviide}}: CS1 hooldus: mitu nime: autorite loend (link)</ref>[1] :

  • Lõpeta kontakt rahulikus tempos. Kui kiirustad, siis teine võib seda tõlgendada hoolimatuse ja mitteaustamisena. Ta võib tunda end ärakasutatuna, seepärast võta aega, et põhjalikult lõpetada.
  • Mõtle lõpetamise kehakeelele. Märka, kui teine pool annab nihelemise või kellale vaatamisega märku soovist lõpetada. Võid ka ise anda kehakeelega lõpetamisest märku, aga tee seda delikaatselt ja sujuvalt, mitte järsult (nt pilkkontakti sageduse vähenemine, kella vaatamine, tõusmiseks valmistumine vms).
  • Kasuta positiivseid fraase, mis annavad märku lõpetamisest, ja samas rõhuta nendega, et see oli tore kohtumine (Sinuga oli väga hea rääkida… kahjuks pean nüüd otsad kokku tõmbama… Väga hea oli koos olla ja asju arutada… Kell on juba nii palju saanud ja kahjuks on mul aeg minema hakata…).
  • Korda üle kohtumise teemal kokku lepitu (nt Võtan selle raamatu homme sinu jaoks kaasaKohtume siis esmaspäeval kell 11).
  • Meenuta kontakteerumise võimalusi (mobiilinumber jms).
  • Lõpeta kontakt hea sooviga (nt Kena päeva! Põnevat reisi! Jõua hästi koju jms).

Annn (arutelu) 13. detsember 2018, kell 14:38 (EET)[vasta]

Kuna tegemist konkreetsete praktiliste võtetega, siis paneme tagasi, kuid korrastame. Eemaldamise põhjusest ei saa aru. EestiSuhtlemistreeneriteÜhing (arutelu) 18. märts 2019, kell 14:48 (EET)[vasta]


Väga segane lugu. Artikkel räägiks justkui inimsuhtlusest, aga aga link "kontakt" viib hoopis tähenduse "Kontakt on elektriahela osi omavahel ühendav puutepaar." juurde. Kuriuss 14. detsember 2018, kell 20:41 (EET)


Nüüd korrastatud, vabandust. Mõeldud ikkagi kontaktioskust ja seda suhtlemise kontekstis. Muuseas - ka füüsika valdkonnale omane kontakti mõiste omab srnasust inimestevahelise kontakti mõistega: kaks osapoolt, puudutusele järgnev reaktsioon jne :-) ~~

  1. Tamm, J. (2018). Suhtlemistreeningu materjalid – kontaktioskused. Käsikiri.