Arutelu:Konpantzia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et Vikipeedias ei ole mõtet anda täpseid hääldusi. Pealegi ei ole need kõigile loetavad. Täpsed hääldused saab panna Vikisõnaraamatusse. Andres 19. oktoober 2005, kell 19.08 (UTC)

Hea märkus. Tegelikult peaks seda arutama yldises arutelus. "Täpseid hääldusi" saab esitada foneetilises kirjas, mis tõepoolest ei ole kõigile loetav. Sõnaraamatutes kasutatakse häälduse märkimiseks lihtsustatud foneetilist kirja, nagu ka selles artiklis. On võimalik anda ka lihtsustatud hääldus eestipäraselt. See oleks kõigile loetav, aga paljud hakkaksid selle peale karjuma, teame juba ette (siis tuleks näiteks Whirlpool [vöörpuul] jne). Kas neid hääldusi yldse vaja on? Arvan, et kui siin on juba tekkinud tendents kasutada näiteks võõrnimede puhul ohtralt diakriitilisi märke (isegi artiklite pealkirjadena), mis muudavad lugemise-hääldamise tõesti võimatuks, siis jah, paluks ka hääldust. Kasvõi eestipärast. --Lulu 19. oktoober 2005, kell 21.08 (UTC)
Tegelikult arvan, et eestipärane hääldus tuleks anda märksõnale. Kui jutt on võõrkeelsetest nimekujudest, siis nende hääldus kuulub minu meelest Vikisõnaraamatusse, kuigi ka seal on esialgu samad raskused. Nii et kes oskab, palun lisage märksõnadele eestipärased hääldused. Andres 19. oktoober 2005, kell 21.42 (UTC)

Lingitud BBC artiklis on pindalaks antud 3200 ruutjalga ehk 3000 ruutmeetrit, artiklis on viiteta 2000. Mingi selgus võiks olla. --82.131.43.88 23. veebruar 2018, kell 18:25 (EET)[vasta]