Arutelu:Komeet

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Komeedid on Päikesesüsteemi algusaegadest pärinevad väikekehad

Kas mõeldud on Päikesesüsteemi äärealadelt? Siim 27. aprill 2006, kell 17.41 (UTC)

Ei, just sellest ajast, kui Päikesesüsteem tekkis. Komeedid on tekkinud Päikesest ja planeetidest üle jäänud ainest. Võibolla isegi korrektsemalt: komeedid on osa sellest ainest, mis jäi Päikesest ja planeetidest üle.

Aga päikesesüsteemi algusaegadest on ju pärit praktiliselt kõik Päikesesüsteemi taevakehad. Vähesed impaktse päritoluga meteoroidid ehk väljaarvatud. Mulle lihtsalt tundub, et Päikesesüsteemi äärealadelt pärinemine on komeetidele iseloomulikum tunnus. Siim 27. aprill 2006, kell 18.41 (UTC)
Arutelulehel allakirjutamiseks vajuta neli korda ~~~~ Siim 27. aprill 2006, kell 18.42 (UTC)

Ok, see oli sul tegelikult väga hea põhjendus :-) Ma kirjutasin selle siia seepärast, et sageli rõhutatakse komeetide uurimise vajalikkust just sellega, et nende aine on ürgne, pärit sellest ajast, kui Päikesesüsteem tekkis. Erinevalt enamikust teistest Päikesesüsteemi taevakehadest ei ole nende koostis aja jooksul (üldse/märkimisväärselt) muutunud. Oskad sa pakkuda head sõnastust, nii et mu mõte säiliks?Tonisee 27. aprill 2006, kell 18.48 (UTC)

Ma arvan, et selle sama mõtte siit arutelulehelt võibki artiklisse panna. Ta ei pea minu meelest tingimata avalauses olema. Siim 27. aprill 2006, kell 18.56 (UTC)

Kas märkus, et "artikkel kirjeldab taevakeha, mitte kuldkala", peaks ikka siin olema? Kui üldse, siis ehk kusagil üsna viimasel real (koos viitega artiklile kuldkala). Kas "komeet kui kuldkala" on bioloogide poolt tunnustatud kuldkala tõug? Ja olgem ausad, astronoomidel on ka oma komm.. hea ja odav ;-) Tonisee 27. august 2006, kell 14:48 (UTC)

Märkus on alguses selleks, et lugeja, kes otsib midagi muud, mitte taevakeha, saaks kohe aru, et siin ei räägita sellest, mida ta otsib, ning leiaks kohe lingi, mille kaudu edasi liikuda. Kui see märkus oleks lõpus, siis ei teaks seda otsida.
Jutu kuldkalast võib siit ära viia, aga selleks tuleb täpsustuslehekülg valmis kirjutada. Praegu mainitakse kuldkala siin eskätt sellepärast, et tema kohta on juba artikkel, aga täpsustuslehte ei ole.
Ma ei tea, kuivõrd bioloogid asja vastu huvi tunnevad, aga igatahes akvaristid kasutavad sõna "komeet" selle ehisvormi kohta.
Mis puutub kommisse, siis selle kohta meil veel artiklit veel ei ole, aga tuleb teha. Andres 27. august 2006, kell 15:07 (UTC)