Arutelu:Kihnu Püha Nikolai kirik

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuna paistab, et meil pole mittemingisugust reeglistikku, kuidas peaks kirikud nimetatud olema (esineb segamini igasuguseid variante), siis panin nimeks Kihnu kirik. Ma ei ole ka päris kindel, et kas peaks olema Nikolai või Nikolause kirik. Ning kirikute nimed peaks ühtlustama. Ivo 2. veebruar 2010, kell 20:34 (UTC)

Selle ühtlustamisega on see häda, et sageli kannavad samale pühakule pühitsetud kirikud erinevaid nimesid. Ühes kohas võib olla Nikolai kirik, teises kohas Nikolause kirik. Reeglina peaks kiriku nimi minema kokku koguduse nimega, aga ka see ei ole nii - vahel on kogudus registreeritud teise nime all kui kirik ajalooliselt tuntud on. See puudutab iseäranis Nikolaid ja Nikolaust ning Jüri ja Georgi, aga ka muid pühakuid, kelle nimed käibivad Eestis eri kujul. -- Toomas 2. veebruar 2010, kell 21:13 (UTC)
Kusjuures Kihnu kogudus on veel hoopis registreeritud kreekapärase nimekujuga - Nikolaose. Aga kirikust on igal pool, kaasa arvatud kultuurimälestiste registris, ikka juttu kui Püha Nikolai kirikust. -- Toomas 2. veebruar 2010, kell 21:18 (UTC)