Arutelu:Katarid

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

toimetan täiendan lisan jne vastavalt ajale ;-) --makruss 12. november 2005, kell 08.36 (UTC)


Mitmed kirikukogud mõistsid katarluse hukka, kuid neid toetas suur osa Lõuna-Prantsusmaa aadlist.

Selles lauses on minu meelest "kuid" õigem kui "kuigi", sest kirikukogud lähtusid ju dogmaatilistest kaalutlustest.
Templirüütlite eestvedajate pärinemine ühest või teisest piirkonnast ei ole ju eriti problemaatiline. Problemaatiline on Templiordu ja katarite vaheline seos. Andres 20. november 2005, kell 20.23 (UTC)
siit võib tekkida vale seos - keda aadlid toetasid ? kas kirikukogusi või katareid ? õige on et toetasid katareid - lausest võib momendil välja lugeda vastupidist - võib-olla peaks lause ümbersõnastama ? --- üks olulistest süüdistustest mis Rüütlitele esitati oli just nimelt ketserluses ehk katarluse järjepidevuse kandmises - dokumente lugedes see välja ei tule kuid mitu inimest on teinud ja olen selle kohta lugenud et kui Templirüütlite kohtupidamise materjale kõrvutati kirikukogude materjalidega (mis tegelesid katarite asjaga) siis selgus, et religioossed jooned milles neid süüdistati olid liigagi sarnased - peale selle on fakt, et de Payens kes oli 1 asutajatest -Templirüütlid- oli kasvatatud kui katar ja astus ristiusku alles täiskavanud mehena - spekuleeriti et just selleks et saaks asutada kristliku ordu ja minna pühale maale aga see selleks .... "paljud asjad mis siin maailmas on teineteisest tunduvas kauguses on tegelikult seotud" - "Kui poliitikas tunduvad mingid sündmused kui juhuslike sündmuste rida siis see oligi niimoodi planeeritud" - mõningate "suurte" riigimeeste arvamusi asjadest ... --makruss 21. november 2005, kell 07.10 (UTC)

Pole ju mõtet öelda, et katarite likumine tekkis 10.–13. sajandil, kui katarid 13. sajandil juba enam-vähem hävitati. Andres 27. september 2006, kell 21:32 (UTC)


Katkine link[muuda lähteteksti]

Korduval kontrollimisel on leitud, et järgnev välislink ei tööta. Kontrolli selle toimimist ja vajadusel paranda vigane link.

--MastiBot (arutelu) 6. juuli 2013, kell 09:55 (EEST)[vasta]