Arutelu:Kasimatus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kasimatus (varem ka roppus)

Millisest allikast on näha, et kasutatakse terminit "kasimatus" ning et sellele vastas varem "roppus". Millised on vasted teistes keeltes?
Kasimatuse all mõistetakse valdavalt kehalist kasimatust; kõlbelises tähenduses on see sõna haruldane. Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:39 (UTC)

on ebapuhas kölbeline käitumine.

Mis tähendab "kõlbeline käitumine" ja mis tähendab "ebapuhas käitumine"? Kas kasimatus puudutab ainult käitumist. Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:39 (UTC)

Kasimatus hõlmab kõlbelisi kõrvalekaldeid inimese elujõudude (kaasaja pruugis energia) optimaalsel suunamisel ja kasutamisel: liiderdamine, pere-nihilism, prostitutsioon, promiskuiteet.

Mis tähendab "kõlbeline kõrvalekalle"? Mis mõttes on perenihilism kasimatus? Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:39 (UTC)

Kasimatuse puhul on inimeseks olemise lävi asetatud madalale, inimese käsitus on selles küüniline.

Kuidas on küüniline inimesekäsitus seotud teatava käitumisega, mida selles artiklis nimetatakse kasinuseks? Mis mõttes on juttu küünilisusest? Mis tähendab "on inimeseks olemise lävi asetatud madalale"? Kelle seisukohta see lause väljendab? Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:39 (UTC)

Mida mõeldakse elujõudude ja energia all? Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:39 (UTC)


Minu arvates ei ole vaidlustus õigustatud. Küsimus on pigem toimetamises. Muidugi mõeldakse kasimatuse all eeskätt füüsilist kasimatust, ja seetõttu on pealkiri ebasobiv. See aga ei tähenda, et kasimatus põhimõtteliselt ei võiks tähendada ka seda, millest siin juttu on. Andres 6. jaanuar 2007, kell 14:47 (UTC)

Minu meelest tuleks see artikkel niisugusel kujul kustutada.--Morel (arutelu) 18. detsember 2012, kell 17:24 (EET)[vasta]