Arutelu:Kahekroonine münt (1930)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siia ei viita midagi ja selle pealkirjaga artiklit pole võimalik leida. Andres 10. mai 2007, kell 11:05 (UTC)

Ma ei näe põhjust, miks autentsed liikvelelaskmise teadaanded ei või artiklis sisalduda.

OK... aga mitte suvalisse kohta keset artiklit! Ja kas see pealkiri (Majanduseministeeriumi rahanduseosakonna teadaanne Eesti Vabariigi 2-kroonilise hõbe-vahetusraha kupüüri liikvelelaskmise kohta ja selle kirjeldus) on originaal, st sellisena oli see omalajal Riigi Teatajas? "hõbe-vahetusraha kupüüri" kõlab isegi tolleaegse keele kohta tiba värdjalikult...?
Olge nii kena, vaadake ise Eesti aegsest värdjalikust Riigi Teatajast järgi.
Kuulge, lepiks nüüd kokku, et need originaalteadaanded paneme artikli lõppu. Sinna "Kujundus" ja "Avers" vahele need lihtsalt ei sobi - "avers" ja "revers" on mõeldud kui "kujundus"e alamosad ja nüüd tahate sinna vahele midagi panna!? :(
Aga miks üldse jutustada ümber originaalteadaannet?
Sest artikli eesmärk peaks olema jutustada selle mündi lugu kaasaegses keeles. Kuna nii vanad Riigi Teatajad vist(? ma pole kontrollinud) kusagilt "usaldusväärsest" (st ametlikust) hohast elektrooniliselt kättesaadavad ei ole, siis on ehk õigustatud nende lisamine, aga abimaterjalidena, nö vaata lisaks stiilis, mitte kui artikli põhisisu.

See praegune pealkiri on ka liiga pikk ja lohisev, muudan selle ära.

Miks nimetatakse Vikipeedias mõnes kohas Eesti müntidel vapiga külge esiküljeks, aga mõnedes artiklites tagaküljeks? Selle artikli algusosas nimetatakse vapiga külge aversiks ehk esiküljeks, samas kui sama artikli lõpus "väljavõttes Riigi teatajast" nimetatakse vapiga külge tagaküljeks.--Jaan Vajakas 25. mai 2007, kell 19:56 (UTC)

Pigem tuleks uskuda Riigi Teatajat.--WooteleF 22. märts 2008, kell 13:01 (UTC)
Numismaatikas on esiküljeks vapiga külg. Näib, et RT teadaandes peeti tähtsamaks nimiväärtusega külge.
Uurisin natuke ja selgus, et sul on õigus. Ise olin miskipärast koguaeg arvanud vastupidist. --WooteleF 22. märts 2008, kell 13:25 (UTC)

Võltsitud münte ja muid rahasid tuli avalikuks kogu Eesti aja jooksul. Nende kõigi siin üleslugemine läheks pikale.


Kas siin on Arsenal nagu tehas? Geonarva 30. jaanuar 2011, kell 21:54 (EET)[vasta]

Ilmselt küll. --Epp 30. jaanuar 2011, kell 22:04 (EET)[vasta]

Kas siin võiks mainida kahe krooni kujundusega šokolaadimedalit? Ma ei tea, kas neid enam toodetakse, aga minu arvates mainimist väärt küll. Ja pildi võiks ka panna, kui kuskilt kätte saaks :). Adeliine 4. mai 2014, kell 04:40 (EEST)[vasta]