Arutelu:Kaassõna

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pealkiri ei ole sobiv.

Kaassõnast kui niisugusest tuleks rääkida artiklis Kaassõna. Materjal tuleks tolle pealkirja alla panna. Andres 25. oktoober 2007, kell 09:32 (UTC)

Osa materjalist võiks olla artiklis Tähendusnihe ja mingis artiklis, mis oleks pühendatud vene keele mõjudele eesti keelele.

Suurem osa materjalist sõna "tänu" kohta on olemas Vikisõnarramatu artiklis wikt:tänu. Sinna võib materjali lisada. Samuti võib midagi kirjutada artiklis Põhjuskaassõna.

See artikkel tuleb kindlasti kustutada, aga mitte enne, kui materjal on mujale üle viidud. Andres 25. oktoober 2007, kell 09:36 (UTC)

Minu meelest ei kuulu pikem jutt sõnast tänu selle artikli teemasse. Kõik, mis puudutab konkreetset sõna, peaks olema Vikisõnaraamatus. Andres 4. detsember 2007, kell 06:37 (UTC)


ja kõigele lisaks tuleks minu arvates eesti keele grammatika analüüsil vältida hinnangute andmist. Kergesti võib sattuda subjektivismi. Keegi arvab, et sõna "tänu" väljendab positiivsust. Mina aga ütlen, et sõna "tänu" väljendab ka irooniat/põlgust ja seda üsna sageli. "Tänu Narva linnale sai Eesti trahvi." Kontekst... Ja selleks, et öelda, et sõna "tänu" kasutatakse valesti tingituna vene keele mõjust, peab omama andmeid eesti keele grammatika kohta enne Eesti alade hõlvamist Vene riigi poolt. Kas Mati Hindil on sellised andmed? Kui on, tahaksin mina viiteid vastavatele artiklitele, kus on neid andmeid analüüsitud.--Hendrix 14. detsember 2007, kell 18:01 (UTC)

Minu meelest piisab sellest, kui hinnangud atribueeritakse. Näiteks "Mati Hindi väitel" või "arvates" või "hinnangul". Kui on teisi seisukohti, tulerb ka neid mainida. Andres 15. detsember 2007, kell 07:02 (UTC)