Arutelu:John Stuart Mill (ansambel)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Välja jäetud:

Esinemised (kronoloogiliselt)[muuda lähteteksti]

  • Aasta 2005
    • 21. märts – Pärnu – Raeküla. Mathew Dalmary ja Marty Syldeveri sünnipäev. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Holger „Volk“ Peterson – trummid.
    • 16. aprill – Pärnu – Nooruse maja. „Keep off there is nothing to listen to...“ kogumiku esitlustuuri esimene kontsert. Koosseis: Märt Niidassoo – vokaal, Ergo „Eros“ Maruste – kitarr, Holger „Volk“ Peterson – bass, Heiko Leesment – trummid. Fotod: Sergey Kuchinsky.
    • 12. mai – Tartu - klubi Rock´n´Roll. Eelpool mainitud kogumiku esitlustuuri teine kontsert. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Ergo „Eros“ Maruste – kitarr, Holger „Volk“ Peterson – bass, Heiko Leesment – trummid. Fotod: Age Marazotty. Video: Sergey Kuchinsky.
    • 20. mai – London – Pentonville road. John Stuart Milli 199. sünnipäev. Kooseis: John Stuart Mill – ideed.
    • 21. juuni – Pärnu – „Munamägi“. Pärnu linna Noorte Aasta raames toimunud suve avamise vabaõhukontsert. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Holger „Volk“ Peterson – bass, Jan Stuart – trummid. Fotod: Ingram Art. Video: Dan Dendroyd.
    • 21. september – Tallinn – TTÜ staadion. Tudengite sügispäevad. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Holger „Volk“ Peterson – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Fotod: Oliver Schmeck.
    • 1. oktoober – Pärnu – Sütevaka Humanitaargümnaasium. Noorte poliitikute konverents. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Fotod: Oliver Schmeck.
    • 6. oktoober – Tallinn – Glehni loss. Arbavere 2005. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Heli: Ronnie Reason.
    • 17. november – Tartu – klubi Rock´n´Roll. Tartu Noorte Bändide fest. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Frank Costello – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Management: Hugo Brown.


  • Aasta 2006
    • 19. veebruar – Pärnu – teater Endla. Noortebändide konkurss „Proovikas“ finaal. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Frank Costello – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Fotod: Hugo Brown, Belle Belle, AS Muusik PVX. Video: Heinrich Le Coq, AS Muusik PVX.
    • 11. märts – Pärnu – Pool 8. Excel party. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, tekst, vokaal (unplugged).
    • 31. märts – Tallinn – kultuuritehas Polymer. „Koorugem munast“. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Frank Costello – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Management: Hugo Brown. Fotod: Hugo Brown.
    • 6. aprill – Pärnu – Kadunud Lootus. Koosseis: Frank Costello – vokaal, kitarr, tekst, Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – tekst, kitarr, vokaal (unplugged).
    • 21. aprill – Pärnu – Raadio Pärnu (92,7 mHz). Saates „Bändiproov“. Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Frank Costello – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart. Fotod: Ingram Art.
    • 9. mai – Pärnu – Rüütli väljak (end. Lenini väljak). Euroopa päev (end. Võidupüha). Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, Frank Costello – kitarr, Olaf Le Coq – bass, Jan Stuart – trummid. Fotod: Jaak Visnap.
    • 20. mai – London – Pentonville road. John Stuart Mill 200. sünnipäev. Koosseis: John Stuart Mill –ideed.
    • 27. mai – Pärnu – Port Artur I Café „Treffpunkt“. Raadio Pärnu 6. sünnipäev (ülekanne otse-eetris sagedusel 92,7 mHz). Koosseis: Matt Berlioz – vokaal, Albmerty Marginal – kitarr, tekst. Fotod: Oliver Schmeck. Toetus: Hedy Tammeleht.

Andres 6. juuni 2006, kell 21.38 (UTC)


Meil ju ruumi on. Võib ju teha selle jaoks kas või eraldi lehekülje, kui see muidiu häirib. Andres 6. juuni 2006, kell 21.38 (UTC)


Minu meelest on imelik rääkida bändi biograafiast. Andres 7. juuni 2006, kell 14.31 (UTC)

Minu arvates pole, aga kui "masterid" nii arvavad siis sai muudetud ajalooks. On see sobivam?

Jaa, ajalugu on palju parem. Taivo 7. juuni 2006, kell 16.30 (UTC)

Mis on ansambel John Stuart Mill?

Ansambel John Stuart Mill on oma nime saanud tuntud Inglise vabadusteoreetiku ja utilitaristi järgi. JSM on mitmekesiseid maailmavaateid (mitte pelgalt utilitarism) esindav bänd, mille eesmärgiks on edendada DIY kultuuri ja tuletada inimestele meelde, et erinevalt üldlevinud kaanonitest, on kõige tähtsam teha alati seda mis indiviidile isiklikult kõige rohkem meeldib (pakub sulle suurimat rahuldust ja õnne). JSMil puhul on tegemist pigem alternatiivse projektiga, mis tegutseb sõltumatuna üle kogu Eesti ja ka Inglismaal (bändi liikmed on Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Londonist). JSM kõneleb publikuga eesti keeles ja kannab endas paljude luuletajate sõnumit. Autorid kaotavad lugudes oma tähtsuse, esiplaanile seatakse sõnum, olenemata autori isiklikust taustast ( nt Nõukogude Liidu luulemeister Boris Slutsky ja tema tekst „Moskva Neegrid“). JSMiga teevad intensiivselt koostööd luuletajad Marie Arouet ja Herbert Roogmaa, lisaks sellele on tahtmatult oma panuse JSMi loomingusse andnud Milvi Seping, Jaan Paavle, Artur Alliksaar, Doris Kareva jpt.

JSMi kõlapilt on pigem üleeilse päeva kitarri-punkrokk. Seal on oma koha leidnud lampvõimude soundid ja muu nö „vanakoolile“ iseloomulik. Taotletud lohakus ja lihtsus suunavad JSMi loomingu alternatiivse (punk) muusika ridadesse. JSMi puhul bändi tegemine loomingu ja bändi enda pärast vastandub noorte bändide seas valitsevale keigarlusele, mis väljendub selles, et tehakse bändi sotsiaalse staatuse saavutamise nimel. Bänd on loonud endale tahtlikult „legendi“, mis hõlmab endas kõlavaid artistinimesid ja palju muud. See muudab JSMi projekt mõnes mõttes performance – iks, mis hõlmab endas butafoorilisi legende ja lugusid, mis loovad muusikutest ja kaastöölistest pseudonüümide taga tegutsevad kunstnikud.

Nagu eelnevalt mainitud, on JSM on vaadete mitmekesisus, sellest lähtuvalt on JSM loominguliselt autonoomne. Bänd on jätnud ennast tahtlikult sildistamata maailmavaateliselt ja loominguliselt. See tagab vabaduse luua loome enda pärast – et mitte takerduda valitud raja kammitsaisse. Seepärast, JSMi puhul ei ole tähtis, kes seda loomingut esitab, sest looming on sõltumatu ja idee selles eksisteerib muusikutest eraldi. Idee JSM-ist on aga eatu ja see võib olla kasutuses ka aastate pärast.

John Stuart Mill ja Albert Marginal 2006 Viljandi - Tartu

Kas see on autoritekst? Kui on, kas selle avaldamiseks on luba? Andres 28. september 2006, kell 08:05 (UTC)

Jah kõik load on olemas... Albert Marginal


aga miks peavad bändi liikmete nimed olema esitatud kunstnikunimedena. Küll ma mõtlesin tükk aega, et mis seos on neil võõrnimedel Eestiga... Tegemist on siin siiski teatmeteosega. Inimesel on üks kodanikunimi, aga võib olla sada kunstnikunime. Kas meid huvitab, et bändis mängib mingi varjutegelane, või konkreetne inimene? --Hendrix 28. mai 2007, kell 15:30 (UTC)

Osa liikmete puhul on kodanikunimi teadmata. Kellel see on teada, nendel on artikkel kodanikunime all. Andres 28. mai 2007, kell 15:50 (UTC)
artikkel on jah olemas, kuid see artikkel tuleb alles peale hiireklõpsu. Miks ei võiks nii olla nii:
  • bass - Jaan Talv - ja selles Jaan Talve artiklis esitatakse need mustmiljon kunstnikunime.

--Hendrix 28. mai 2007, kell 15:56 (UTC)

Ansambli imidž näeb ette selliste nimede all esinemise. Arvan, et pole põhjust neile seda keelata. Pealegi teevad neid artikleid ansambli enda liikmed, ja nendega on tülikas vaielda. Andres 28. mai 2007, kell 16:00 (UTC)
OK--Hendrix 28. mai 2007, kell 16:09 (UTC)

endine:

*Rob Howard - bass/kitarr

Andres 10. juuli 2007, kell 18:27 (UTC)


Peaks vaatama üle, kas siinne info on kontrollitav. Andres 16. jaanuar 2008, kell 19:23 (UTC)


No üks koht, kust saate on meie kodulehekülg www.zone.ee/johnsmill, teine võimalus saatke meile meil johnsmill(ät)hot.ee . Muud midagi, edu ja jaksu! Albert Marginal

Noh, kui kodulehel on samad asjad kirjas, siis minu meelest see on OK. Andres 24. jaanuar 2008, kell 17:45 (UTC)
Nüüd on mu seisukoht muutunud. Sellest üksi ei piisa, et kodulehel need asjad kirjas on. Enamik asju peab olema võetud mujalt. Andres 2. juuni 2008, kell 17:12 (UTC)

Andres, millele ma viitama siis peaksin? Ma saan aru, et viited on puudu... sest ma kirjutan siia niikuinii ise neid asju, samas kõike, mis sisaldub siin ei ole mujal. Albert Marginal.

Kui on võimalik millelegi viidata, siis viita. Eks me püüame ise ka seda teha. Andres 3. juuni 2008, kell 05:32 (UTC)
Asju, mida väljaspool Vikipeediat kirjas ei ole, ei tohiks siin üldse olla. Andres 4. juuni 2008, kell 10:12 (UTC)

Aga miks nüüd need ebavajalikud esinemised meie artikliga liidetud on? Albert Marginal

Nad on liidetud selleks, et kõik oleks ühes kohas. Andres 9. juuni 2008, kell 20:12 (UTC)
Mind esinemiste alajaotus häirib, sest see peab olema ansambli kodulehel. Minu jaoks on see reklaam. Mis kasu on lugeda iga esinemise juures samu nimesid ja pille. Entsüklopeediast tahan teada saada bändi ajaloost, mitte esinemistest.--Tiuks 15. juuli 2008, kell 09:07 (UTC)
Tuleks alles jätta need, millest on kirjutatud mujal peale kodulehe. Andres 15. juuli 2008, kell 18:37 (UTC)
Kordan, esinemised peaksid olema ansambli kodulehel. Palun kõigi esinemiste kohta viide (ei ole?), järelikult pole mõtet vikisse seda kirjutada. --Tiuks 27. detsember 2008, kell 23:49 (UTC)
Kellele ma siin kirjutan? Palun LÕPETADA ESINEMISTE REKLAAMIMINE. Artiklis peab olema kirjutatud loomingust aga kus seda ette kantakse, sel pole tähtsust. Entsüklopeedia ei ole reklaamleht. --Tiuks 2. veebruar 2009, kell 20:11 (UTC)
Kuna artikleid esinemistest ei ole, see tähendab VIITED PUUDUVAD, siis viisin selle lehe Arutelu:John Stuart Mill (ansambel)/Esinemised. Sellel lehel võite jätkata.--Tiuks 2. veebruar 2009, kell 22:42 (UTC)

Kui Sul Tiuks igav ja arusaamatu neti-inimese elu on siis kirjuta meie bändile johnsmill@hot.ee ja mulle isiklikult albert112@hot.ee. Kas su pisikeses ajus leidub vähekenegi mõistust, et aru saada, möödunud esinemisi ei saa reklaamida. Tsiisas küll. See näitab koosseisude liikumist ja on taotluslik osa meie bändi infosüsteemist. See kui sinu kitsarinnalisus ei luba sul muud teha kui teiste tööd ja vaeva hävitada, siis ei ole sinu koht siin. Toonitan veelkorra see on möödunud esinemiste kronoloogia mitte tulevaste reklaam. Millisest osast on sul raske aru saada? Millistele esinemistele sa viiteid tahad? Artikleid? Otsi, jumal küll... mitte ära lahmi kustutada ja ümber tõsta!

Kõike head ja lootsin vähe normaalsemat suhtumist (koostööd) Albert Marginal

Äraolnud esinemiste esitamine on reklaam. Ainult et stiilis "meie oleme esinenud nii ja nii palju sellistes ja toosugustes kohtades", mitte aga "tulge meie järgmisele esinemisele see päwv ja see kell".
See on kodulehe materjal ja ei kuulu Vikis eksponeerimisele.
Tiuksi süüdistamine on põhjendamatu. Ivo 3. veebruar 2009, kell 15:47 (UTC)

Kuule Ivo, kui ma oleks tahtnud mingit reklaami sellele asjale teha oleks ma keevitanud sinna vaid kohtade nimed (ilma koosseisudeta, mis ongi nende kirjutamise point) ja südamerahuga saaks palju vingemaid kohtasid siia kirjutada kui need, mis siin kirjas on. Ma ei näe asjas mingit probleemi, pigem leidsite mille kallal norida... nagu tavaliselt.

Albert Marginal

Albert, Sa ei saa aru, et vikis peab olema refereeritud info. Ansambli kontsertidest ei ole ju kuskil kirjutatud, et sellele viidata saaks. Kõige suurem probleem ongi kontserdi toimumise fakt. Isegi ansambli koduleht poleks piisav allikas. Keegi teine peaks sellest kirjutama, näiteks ERR, Päevaleht, Melu, Publik... Laske endast kirjutada ja siis saaks ka viidata. --Tiuks 3. veebruar 2009, kell 21:40 (UTC)
"... ja südamerahuga saaks palju vingemaid kohtasid siia kirjutada kui need, mis siin kirjas on." – Sellega tabasidki naelapea pihta. Just see ongi peamiseks põhjuseks, miks me neid esinemisi siia ei soovi. Sest, kes kurat peale sinu ikka teaks, mis sealt tõele vastab ja mis mitte, sest ainuke koht, kus neid veel mainitud on – see on ansambli kodulehekülg – ja see ei ole just piisavalt usaldusväärne infoallikas, kuna sinna annab samuti mingi muinasjutu kirja panna. Ivo 3. veebruar 2009, kell 22:03 (UTC)

Jätsin järgi vaid sõltumatutest allikatest pärit info. Eelmine redaktsioon on siin. Diskograafia ja videograafia vajavad ka ülevaatamist.--WooteleF 4. mai 2010, kell 20:04 (EEST)[vasta]

Kui ansambel on tähelepanuväärne, siis võib vajaduse korral kasutada ka kodulehel olevat infot. Andres 4. mai 2010, kell 22:43 (EEST)[vasta]