Arutelu:Jessie Garon Presley

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kuidas saab surnult sündinul olla hiljem teine nimi? Kas surnult sündinule üldse nime pannakse? Vaata ka en:Talk:Jesse Garon Presley --Metsavend 19. juuni 2007, kell 18:54 (UTC)

Miks siis ei saa? Elvis ise suri kah enne, kui ta nimi muudeti... Sama Jessie'ga... Ka tema nimi muudeti pärast nii enda kui Elvise surma... Aga sealt talk leheküljelt küll selle kohta midagi tarka ei saa... Või sa mõtled lihtsalt lisainfi? Kui nii, siis mul on kindel plaan üht-teist juurde artiklisse panna, aga praegu pole lihtsalt piisavalt brilliantseid võimalusi... Jürka 20. juuni 2007, kell 13:44 (UTC)
Ma ei saa ikka aru. Mida sa mõtled nime muutmise all? Kes saab teise inimese nime pärast surma muuta? Või saab inimene testamendis määrata, et minu nimi olgu pärast surma see ja see? Aga surnult sündinu ei tee ju ka testamenti. Kas surnult sündinule ametlikult saab nime panna? Surnut ristida kindlasti ei saa. Miks siis haud nimeta on? Väga segane värk. --Metsavend 22. juuni 2007, kell 12:54 (UTC)
Seda on vaja kindlasti täpsustada, kuidas surnu nime muudeti.
Muide, mormoonid ristivad surnuid. Andres 22. juuni 2007, kell 13:12 (UTC)
See, mis puudutab Jessie Garonit, pean ma asja väheke veel kindlasti uurima, ja nagu ma aru saan, siis elvis.com ei tea isegi täpselt, miks ta nüüd Jessie Garon, aga mitte Jesse Garon on... Et siis suht' segane värk... On vaid fakt, et nii ta on... Miks? Ei tea... Aga mis puudutab Elvise nime, siis... Ei, testamendis ei olnud sellest juttu, aga plaan tal oli seda ise teha, kuid ei jõudnud... ja siis Vernon oli siis see, kes asja ametlikult ära tegi... Põhjus, miks ta seda teha tahtis... et Piiblis oli mingi tegelane Aaron vm... Pead ei julge anda, aga võibolla on Jessest saanud Jessie seetõttu, et perekonnas on esinenud nimi Jessie ("Elvis" on küll perekonnas rändav nimi... nagu Vernon Elvis Presley'gi)... Et siis jah... võibolla esivanemate eeskujul... Küsisid veel, et miks haud nimeta on? Kui Elvis noor oli, oli perekond nii vaene, et polnud raha hauaplaati muretseda... Jessie Garon maeti kingakarbis... Kui aga Elvis rikkaks sai, siis sihilikult jättis ta selle tähistamata just seepärast, et see nii väga avalikuse tähelepanu ei pälviks ja et mingid onklid seal bulli ei hakkaks tegema vm... Sa kahtled, kas surnult sündinule saab üldse ametlikult nime panna? Ma ei ole kunagi selle peale mõelnud ausalt öeldes ja pole kunagi arvanud, et seda ei saaks teha, aga kui sa arvad, et see nii võib tõesti olla (ma ei tea, kas see on su enda loogika või kogemused vm...), siis tõesti hakkab huvi pakkuma, et äkki tõesti polegi see nimi ametlik (see ei tähenda, et nime ei eksisteeri...) ja siis ei oleks ka see "Jessie" ametlik, aga lihtsalt nimi, mis nüüd on kasutuses... Aga pean tunnistama, et ma ei ole mitte kunagi mitte kuskilt välja lugenud, et ta nimi "kokkuleppeline" vm oleks... aga kes teab, kes teab... Nii kaua, kui asi pole selge, ei tuleks artiklis küsimust mainida... Jürka 22. juuni 2007, kell 16:13 (UTC)
Ei ole mingit nime muudetud. Elvise ametlikul kodulehel on nii ta enda kui ka Jess(i)e nime lugu pisut seletatud.--Ken 1. juuli 2007, kell 22:43 (UTC)
Seega siis talle pandi nimeks Jesse, kuid pärast on kasutatud nime Jessie. Kuidas siis artikli pealkirjaga jääb? Andres 1. juuli 2007, kell 23:25 (UTC)

Ikkagi peaks Jessie jääma, sest "pärast on kasutatud nime Jessie"... Võibolla pole see ametlik, aga selline see nimi on... Vikipeedia artiklite pealkirjad ongi nime järgi, mida inimese puhul kasutatakse... artistinimed ja värgid... Artiklis sees tuleb ära mainida siis, kas on "sünninimega Jesse" või "pärisnimega Jesse"... 82.131.23.197 1. juuli 2007, kell 23:30 (UTC)

Arvan, et artiklis võiks ka selle nimeloo pikemalt lahti seletada, mitte ainult mainida. Ka Elvise juures.--Ken 2. juuli 2007, kell 07:04 (UTC)
Kindlasti. Andres 2. juuli 2007, kell 07:11 (UTC)
Jah, aga mida sa oskaksid pikemalt seletada sellest? Elvis.com's ei ole sugugi rohkemat mainitud... Seal on, et mälestusplaadil on "Jessie Garon" ja seepärast kasutatakse nüüd "Jessie Garon"... Aga miks on plaadil Jessie ja mitte Jesse, pole seal öeldud... ja et ILMSELT on see Vernoni isa nime järgi pandud... Jürka 2. juuli 2007, kell 10:05 (UTC)