Arutelu:Jaanuar 2009

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas Sa tõstad neid tähestiku järjekorda? Mulle tähestiku järjekord ei meeldi. Siis satuks näiteks Brasiilia karneval ettepoole näiteks Venemaa tuumaplahvatusest, eks. Või no igatahes oleks üsna tõenäoline, et krimi- ja spordiuudised satuksid esimesteks. Pealegi pole alati võimalik alustada lauset riigi nimega. Või puudutab sündmus mitut riiki. Ma ei usu, et keegi neid sel viisil otsiks. Kui inimene mingit sündmust otsib ja ei viitsi silmi kümnest reast üle lasta, on see minu meelest tema probleem. --Epp 28. jaanuar 2009, kell 15:25 (UTC)

Selge, tee siis oma süsteemi järgi edasi. Minul üsna ükskõik. Diskussiooni ma pidama sel ega ühelgi muul teemal ei hakka. Isiklik arvamus on see, et mingi loogiline järjekord peaks neil sündmustel olema. Kuna sündmuste tähtsuse hindamine on subjektiivne, siis paremat järjestuse võimalust kui alfabeet ma ei näe. Aga nagu ütlesin, minu poolest ükskõik. :) -- Sacerdos79 28. jaanuar 2009, kell 18:00 (UTC)
No ma tean ise ka, et "tähtsuse" järjekorda on neid täitsa võimatu panna. Ja et hea oleks, kui oleks süsteem. Ega mul ka head lahendust pole pakkuda. Lihtsalt tundub kuidagi kohatu päeva sündmuste ülevaadet alustada mõnel juhul algusse sattuva vaieldamatult kõige vähem olulisega. :-) --Epp 28. jaanuar 2009, kell 18:11 (UTC)

Eestis Tartu vanglas alustas kolme kuu pikkuse vanglakaristuse kandmist kolme inimese elu nõudnud liiklusõnnetuse põhjustaja, 17-aastane Joosep Laiksoo. Tõstsin selle välja. Minu meelest ei ole see uudis, kui kurjategija vanglasse läheb. Uudis on see, kui ta kohtus süüdi mõistetakse, seda millegipärast ei ole Vikipeedias mainitud. --Metsavend 28. jaanuar 2009, kell 16:04 (UTC)

Jah. Nõus. Kuigi minu jaoks pole kumbki mingi uudis. Mina üldiselt krimi- ega eesti liiklusuudiseid ei kajasta. Kui keegi tahab, võib neid siia lisada. --Epp 28. jaanuar 2009, kell 16:08 (UTC)
Noh, eks see oligi väike katse vaadata, milline reaktsioon järgneb. Iseäranis mitmete viimase aasta kestel peetud debattide valguses, kes ja mis kohalikus elus väärib kajastamist. :P -- Sacerdos79 28. jaanuar 2009, kell 18:00 (UTC)
Minu meelest võiks Vikipeedias olla igasuguseid sündmusi, aga kõiki pole võimalik panna kuu sündmuste ülevaatesse. Kui meil oleks siin tegijaid rohkem, küllap oleks ka sündmusi rohkem. Arvan, et lõpuks tuleb hakata tegema konkreetse päeva sündmuste ülevaateid. Ma proovisin ühe teha (1. jaanuar 2008), aga see jäi veel pooleli. Andres 28. jaanuar 2009, kell 20:25 (UTC)