Arutelu:Intuitsioonipump

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mulle tundub see Oxfordi filosoofialeksikoni liigselt jäljendavat. Andres 05:54, 15 mai 2005 (UTC)

Kas ma mäletan õieti: Oxfordi filosoofialeksikon esindab yhte väikest koolkonda? --Lulu 08:45, 15 mai 2005 (UTC)

Päris nii see ei ole. See on küll ühemeheleksikon, aga ta esindab minu meelest päris hästi keskmise analüütilise filosoofi hoiakuid ja maailmapilti. Analüütiline filosoofia tervikuna ei ole aga mingi nurgatagune nähtus.
Arvan, et see sisu siin ei ole vaieldav, probleemiks on aga see, et siin on otseselt eeskujuks võetud Oxfordi filosoofialeksikoni tekst. Pärast minu redigeerimist on sarnasus küll mõnevõrra vähenenud. Päris sõna-sõnalt küll maha kirjutatud ei ole, kuid ülesehitus ja näide on sama. Andres 09:39, 15 mai 2005 (UTC)

Eelmine näide oli tavalugejale arusaadavam... ehk võiks mõlemad panna yles? ... Ja teine asi: kas see mõiste ei ole veidi seoses demagoogia mõistega? Lihtsalt, kysin... --Lulu 17:41, 16 mai 2005 (UTC)

Mulle tundub ka, et võiks ka esimene näide jääda. Kui neid veel juurde tuleb, siis kaotab käljendamine aktuaalsuse. Õieti peakski näiteid tooma niipalju kui võimalik. Andres 21:02, 16 mai 2005 (UTC)

Kõik näited, mida ma olen leinud, on vaimufilosoofiast, enamus neist keerleb vaba tahte ümber. Nii et selles osas ei ole olulist vahet, milline näide tuua.

Lisaks on mul teooria, et mõiste 'intuitsioonipump' võttis kasutusele Daniel Dennett raamatus Elbow Room, aga kahjuks ei saa ma seda praegu kontrollida... Priitp 20:43, 19 mai 2005 (UTC)