Arutelu:Ida-eurooplaste tootmislaevad Shetlandi saarestikus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma ei kavatse siin midagi uurida. Olin ise 1994. a seal mõned kuud kohal. Kasutan oma päevikuid ja avalikke viiteid. Eestis kuulus kõneksolev "ärisaladuste" rubriiki, ainus avalik tekst ilmus Ahto Männi nime all Expressis Jõulueelsed ujuvvanglad Mõned laused leiab ehk ka Äripäevas.--Talguarbuja (arutelu) 15. veebruar 2019, kell 08:43 (EET)[vasta]

Kuidas seda artiklit siduda RAS Ookeani pankrotiga?
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/meremehed-ootavad-kohtuotsust?id=50724048
suwa 15. veebruar 2019, kell 10:26 (EET)[vasta]
Ma ei tea hetkel, kuidas saab ja kas sobib.
Esmaspäeval oskan vastata täpsemalt.
--Talguarbuja (arutelu) 15. veebruar 2019, kell 11:26 (EET)[vasta]
Ma ei saa tegelt hästi aru Suwa küsimusest, kas "seda artiklit" nimetades ta mõtles käesolevat wiki artiklit või viidatud artiklit :Ärilehes?
Tegelt -vahet pole. Küsimus puudutab Ookeani pankroti teemat.
Vastan, nagu sain aru 15.veebruaril - kuidas saab siduda ja kas sobib siduda Shetlani saartestikus toimunut Ookeani pankrotiga.
Majanduslik otsene seos pankrotiga pole vist tugevam kui muude tegevuspiirkondade puhu. Laevaõnnetusi polnud ja mingi sissetulek pidi ka :laekuma, Mu teada ei olnud ka laevade areste ses piirkonnas. Majanduslikult polnud panus pankroti kujunisse ehk kaalukas. Iseasi - :väikeste sadamalinnade ja laevade inimeste ühiselt kogetu. Küllat iseäralik.
Minu küsimus oli veel, kas sobib. Minust paremini pankrotiga kursis inimestega arutanud, ütlen et sobib. Kohtutes vaieldi kõik läbi ja :enam ei tohiks mingit intriigi puhkeda,
Ma ei tahaks ise hakata wikis seda pankrotilugu harutama. See nõuaks "täiskohaga" pikemat tegelemist, Kuna nägin mõningaid asju lähedalt, :imeks see teema mind mineviku lainesse. Ajal kus tulevik nõuaks erilist tähelepanu.

--Talguarbuja (arutelu) 18. veebruar 2019, kell 23:10 (EET)[vasta]

Minu hinnangul: 19.veebruaril https://et.wikipedia.org/w/index.php?title=Ida-eurooplaste_tootmislaevad_Shetlandi_saarestikus&oldid=5220183 193.40.12.10 poolt artikli alguses tehtud kärped pole õigustatud. 1) tegemist oli erilise, pingelise,keerulise ja haruldase etapiga kalamajanduse loos, mis sadade ja tuhandete meremeeste ning nende perede jaoks lausa dramaatiline. Eesti Kalatööstus Ookeani jaoks oli see üks süzee pika pankrotiprotsessi eelloos. Hinnang toimunu ekistentsiaalsele erilisusele peaks olema üheselt välja toodud.

2)Laevu ei ehitanud keegi spetsiaalselt ümber. Suured külmutustraalerid töötasid lihtsalt ujuva kalavabriku reziimis, St laevaperes puudusid püügibrigaadidning varustuses püügivahendid. kala töötlemise materjale võeti ehk pardale rohkem. --Talguarbuja (arutelu) 19. veebruar 2019, kell 14:52 (EET)[vasta]