Arutelu:Hiroshige

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Miks sa kunstnikult eesnime eest võtsid? ja miks sa neid küsimärke sõnade taha topid????

Ando Hiroshige ei ole tema õige nimi. See on pool-pseudonüüm, pool-pärisnimi. Küsimärke näed sa sellepärast, et su brauseril pole jaapani keele tuge. Mina näen hieroglüüfe. --Metsavend 18. aprill 2007, kell 21:58 (UTC)

Juba nägin, et sa inglise keelsest wikist copyd. Eestis aga on ta just Ando nimega (ka tema näitus Eestis oli selle nimega). Seega ei näe mingit põhjust, et sa asja selliselt kujundasid. Ka Jaak Kangilaski "Üldises kunstiajalugu" on ta just nimelt Ando Hiroshige. Otsi Google.com eesti keeles tema kohta ja näed ka vaid Andot. Seega võiks jääda tema nimeks just Ando Hiroshige ja sulgudes võib mainida tema tegeliku nime. Täpselt nagu Eesti kunstnik Kaarel Liimand on omanud erinevaid nimesid, kuid sellest hoolimata ei nimeta me teda vaid Liimand`iks. Navitrolla nimi ei ole ka Navitrolla, aga siiski üldsus tunneb teda selle nimega ja väljalastud raamatud on Navitrollast, mitte Heiki Trollast. Ma olen hetkel mega vihane. Sry

Ei tasu tühja asja pärast vihastada. Kas see on tõsine argument, et Kangilaski või EE kasutab nimekuju Ando Hiroshige? Kas nemad ei või eksida? Jaapanis on ta eelkõige tuntud nimega Utagawa Hiroshige. Ka eesti keeles on teda sageli mainitud vaid perekonnanimega. Arvan, et artikli nimi võiks siiski olla Hiroshige ja teistelt variantidelt oleks ümbersuunamine. --Metsavend 18. aprill 2007, kell 22:44 (UTC)