Arutelu:Hippokratese vanne

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin võiks ära tuua allika. Andres 7. august 2006, kell 18:10 (UTC)


Praegu ju arstid sellises sõnastuses vannet ei anna. Andres 31. mai 2007, kell 08:59 (UTC)

aja jooksul on arstiabi sisu muutunud. Algupärast vannet järgides ei tohiks arst aborti teha. Ka suhtumine eutanaasiasse on muutunud. Ka sisuliselt võttes - arst ei pea meeleheitlikult võitlema piinades viibiva haige piinade pikendamise eest. Arsti ülesanne on tagada inimese maksimaalselt võimalik heaolu.--Hendrix 27. oktoober 2007, kell 08:33 (UTC)

Varasem Eestis kasutatud vanne eelmise versiooni järgi:

Tänuga vastu võttes minule antud arstiõigused ja sellega kaasas käivad kohustused, tõotan oma õpetajate, kursusekaaslaste ja rahva ees hoida arstikutse au. Pühendan kõik oma teadmised ja oskused inimese tervise heaks. Ma ei keeldu oma abist, kui see on vajalik, suhtun lugupidamisega ja tähelepanuga haigetesse, ei kuritarvita minule osutatud usaldust. Tõotan hoida arsti ametisaladust. Töötan pidevalt edasi arstiteaduse vallas ja aitan igati kaasa selle arengule. Olen aus ja omakasupüüdmatu oma ametivendade suhtes ega solva nende väärikust. Annan ametikaaslastele nõu ja vajaduse korral pöördun ka ise abi saamiseks nende poole. Kui ma seda vannet pean, siis saatku mind edu arstikunstis ning austus kõigi inimeste silmis, kui aga murran vande ja võetud tõotust, juhtugu minuga vastupidine. Kohustun seda vandetõotust täitma kogu oma eluaja.


Kui Eestis kasutatakse Hippokratese vande asemel arstivannet, siis peaks selle tekst olema artiklis Arstivanne. Andres 5. aprill 2010, kell 10:23 (EEST)[vasta]

Selles eelmises vandes on veel midagi Hippokratese vandest säilinud. Andres 5. aprill 2010, kell 10:24 (EEST)[vasta]