Arutelu:Hiina Rahvavabariigi embleem

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ehk võiks selle artikli pealkiri olla "Hiina vapp"? Meil on ju ka "Eesti vapp"? Ja kui ei, miks Sa ümbersuunamislehekülje "Hiina vapp" ära kustutasid? Andres 21:49, 8 Apr 2004 (UTC)

Ma saan vist nüüd aru, milles asi on. Aga kui meil on Hiina Rahvavabariigist juttu artiklis "Hiina", siis peaks minu meelest ka Hiina Rahvavabariigi vapist olema juttu artiklis "Hiina vapp". Poolt- ja vastuargumendid peaksid olema samad. Andres 21:57, 8 Apr 2004 (UTC)

Hiinaga on see häda, et nagu ka artikli alguses kirjas, pole tegu ainult riigi, vaid ka tsivilisatsiooniga. Ning takkapihta kahe riigiga - Hiina RV ja Hiina Vabariigiga. Ligikaudu sama on ka Euroopa ja Euroopa Liiduga, mida praktikas tihtilugu kasutatakse sünonüümidena.
Hiina vapi artikli teen tagasi, kuid paneks sinna viited Hiinaga seotud vapilehed - Hiina RV vapile, Hiina Vabariigi vapile, Hongkongi vapile ja Aomeni vapile. -- Urmas 08:13, 9 Apr 2004 (UTC)
Jah, nii võib teha küll, kuigi ma arvan, et keegi ei hakka neid teisi selle nime alt otsima. Iseasi, et Hiina vapi mõiste alla käiksid Hiina ajaloolised vapid. Andres 09:00, 9 Apr 2004 (UTC)