Arutelu:Herbert Simon

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas paneme selle ka filosoofina kategooriasse ja loendisse või on vastuväiteid? --Oop 14:18, 26 Dec 2004 (UTC)

Minu meelest on ta ikkagi teadlane, mitte filosoof. Andres 19:28, 26 Dec 2004 (UTC)
Minu meelest ka, ehkki yks ei välista muidugi teist. Aga kui filosoof on - nagu mujal yteldud - filosoofiaga produktiivselt tegelev isik (ja mitteproduktiivset tegelemist oleks loogiline artiklis mitte mainidagi), tekib kysimus, mille alusel me neid klubist sisse-välja tõstame. Mina ka ei tea. Ja artikkel ytleb "tegeles /.../ ja filosoofiaga." --Oop 22:14, 26 Dec 2004 (UTC)
Ameerikas on kõik ju PhD -d - EE-artikkel ütleb: uurimusi mõtlemispsühholoogia, tehisintellekti, matemaatika ja statistika alalt - ning filosoofiast kui sellisest mitte poolt sõnagi - a mine sa võta kinni... näiteks ka tehisintellekti värgid võisid vabalt sinna välja jõuda... - Ahsoous 05:57, 27 Dec 2004 (UTC)
Ma arvan, et Simoni filosoofia alase tegevuse võiks artiklis põhjalikumalt lahti kirjutada, ja kui see piisavalt filosoofiliseks või produktiivseks osutub, siis ta ka vastavalt ära kategoriseerida. Priitp 09:10, 27 Dec 2004 (UTC)
Eelmine kord vaatasin tema publikatsioonide loetelu ega leidnud ühtki filosoofiaalast kirjutist. Nüüd aga uurisin põhjalikumalt ning veendusin, et ta on avaldanud filosoofiaajakirjades teadusfilosoofiaalaseid kirjutisi. Nii et teda võib ikkagi filosoofiks lugeda. Andres 10:27, 29 Dec 2004 (UTC)