Arutelu:Heliallikas

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Heliallikas on võnkuv keha. Heliallikaks võib olla iga nähtus.... Minu arust on siin vastuolu - kas peab võnkuv keha olema või ei pea.

Ka näidetes tundub, et on segamini aetud heliallikas kui oma võnkumisega õhusurves muutusi tekitav keha ja heli tekitamise viis. Näidete hulgas on elektrivool: võnkuv elektrivool: Vahelduvvoolu toime valjuhääldi membraanile (süntesaator) – kas heliallikas pole mitte valjuhääldi membraan? Samuti nagu trummi puhul pole heliallikas löök vaid vibreeriv trummipind?--Ken 9. september 2007, kell 08:07 (UTC)

Ma saan aru, et nähtus (näiteks pillikeel) tekitab keskkonnas levivaid rõhu- või mehaanilise pinge muutusi (pillikeel võngub). Äkki on parem sõna nähtuse asemel keha või elastne keha. Kas elektronpill võngub?. Viimane peaks olema võnkuv elektronpill. Kui võngub, siis võib ära parandada. Häda selle füüsikaga!--Tiuks 9. september 2007, kell 21:38 (UTC)
Minu meelest pillikeel ise ongi võnkuv elastne keha, mis tekitab õhus helilaineid. Andres 9. september 2007, kell 22:54 (UTC)