Arutelu:Haeska mõis

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Minu meelest tuleks mõisa jaoks eraldi ümbersuunamisleht taastada. Pehlakas 31. jaanuar 2007, kell 19:34 (UTC)

Valik Haeska mõis toimib ilusti. Ei näe vajadust eraldi suunamislehe järgi.Akra 31. jaanuar 2007, kell 20:21 (UTC)

Nüüd sai parem küll, olgu siis nii. Mõisad küladega artiklis Haeska samas reas võis jätta mulje kuni viiest asulast. Pehlakas 31. jaanuar 2007, kell 20:51 (UTC)

Mina teeksin küll eraldi täpsustuslehe Haeska mõis. Andres 31. jaanuar 2007, kell 20:53 (UTC)

Probleem ei ole ju ainult Haeska mõisas, siis tuleks teha eraldi küladest veel samasugused Kurtna, Aidu, Aruküla ja veel mitukümmend täpsustuslehte, ja siis veel samapalju valla täpsustuslehti. Lõppkokkuvõtteks muutuks see suureks jamaks ja keegi ei saa aru mida peab otsima. Minu arvamus üks nimi üks täpsustusleht.Akra 31. jaanuar 2007, kell 21:29 (UTC)

Minu meelest nimetatud külade kohta eraldi täpsustuslehti teha pole tarvis, küll aga üldjuhul valdade ja mõisade kohta, kui samanimelisi on mitu.
Ma ei saa aru, millist jama Sa silmas pead ja miks ei saa aru, mida peab otsima. Kui ma näiteks otsin Haeska mõisa ning kirjutan otsingusse "Haeska mõis", miks ei võiks ma siis kohe sattuda lehele, mis räägib ainult sellenimelistest mõisadest? Nii oleks mul ju lihtsam, sest ma ei pea hakkama vajalikku infot otsima ja filtreerima.
Eestlase jaoks on "Haeska mõis" ja "Haeska" igatahes erinevad nimed. Andres 1. veebruar 2007, kell 07:55 (UTC)
Kirjutan Sinu jaoks lahti~mida mõtlesin.
1. Kurtna (3 erinevat asulat, küla) st 1 täpsustusleht, Kurna mõis =[2 erinevat] st 2. täpsustusleht, Kurtna vald = 2 erinevat st 3. täpsustusleht. + muud artiklid milles on sõna Kurtna.
2.Aidu (3erinevat asulat, küla) st 1 täpsustusleht, Aidu mõis =[2 erinevat] st 2. täpsustusleht, Aidu vald 1 + muud artiklid milles on sõna Aidu.
Aruküla =(9 erinevat asulat, küla) st 1 täpsustusleht, Aruküla mõis =[2 erinevat] st 2. täpsustusleht, Aruküla vald 2 erinevat st 3. täpsustusleht. + muud artiklid milles on sõna Aruküla.
Ja nii veel paarkümmend korda vähemalt, kui mitte rohkem. Kõiki artikleid veel ei ole aga need saavad ju mingi aja pärast olema, kas ka need tuleks, siis eraldi täpsustustena teha. Näite põhjal on praegu kolm (3)täpsustuslehte, kui need kõik eraldi kirjutada siis saame vähemalt (8) täpsustuslehte. Ka need nimed on kõik eestlaste jaoks erinevad.Akra 1. veebruar 2007, kell 09:33 (UTC)
Ainüksi täpsustulehe A tähe alt sain seitse (7) kohanime, mis tuleks sellisel puhul lahti lõhkuda.Akra 1. veebruar 2007, kell 09:42 (UTC)
Sinu argument seisneb siis selles, et on suur töö? Külade puhul võib üldjuhul piirduda ümbersuunamisega, ja seegi pole hädavajalik. Ülejäänud asjad pole ka hädavajalikud, kuid oleksid lugeja huvides soovitavad. Kui Sa ei taha seda teha, Sa ei pea tegema. Andres 1. veebruar 2007, kell 14:45 (UTC)

Töömahukus pole üldse probleem. Probleem on selles, et ühe eestimaa serva inimene ei pruugi teada et teises servas on samanimeline koht olemas. Lööb sisse küla nime ja link viib ta teise eestimaa serva ükskõik, mis põhjusel. Ja mida ta edasi teeb. Proovib veel paar korda nii ja ütleb, et se viki ei kõlba kuhugi. Mis ... koht se Haeska siis on, et kõigi teiste puhul senine süsteem sobis tema puhul mitte.1. veebruar 2007, kell 15:13 (UTC)

Ma ei saa probleemist aru. Andres 1. veebruar 2007, kell 15:38 (UTC)

Tulemas on veel kaks nende nimedega kattuvat nimede gruppi millega pole veel seni õieti tegeldudki TSN ja esialgsed ühismajandid. Akra 1. veebruar 2007, kell 15:13 (UTC)