Arutelu:Habekakk

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Artikkel on koostatud sisutihedalt ja rohkete põhjalike faktidega. Teema annab selge, põneva ja hariva ülevaate habekakust. Artikli pikkus vastab nõuetele, samas pole ülepakutud illustratiivse poolega, mis tähendab, et pildimaterjali on piisavalt.

Artiklis on kasutatud nii eestikeelseid allikaid kui ka välismaiseid tekste. Kogu tekst on varustatud nõutavate viidetega.

Keelelise kvaliteedi poole pealt on ainult mõned üksikud vead artiklis: nt. hallikasmust kokku kirjutatuna, kahkjaspruun, mitte kahjkaspruun tekstis on rida jutumärke, mille õigsusest ma täpselt aru ei saa, kui tegemist on arvudega, siis on õigesti 1290_g ; „.....nagu enamikul öökullidel“ siin on tegemist võrdlusega; „...või vanalinnud, olles....“ (-des/mata lühend lause esimeses poole eraldatakse komaga); „15. aasta“

Tekst on arusaadavalt kirjutatud, stiil on korrektne.

Artikkel vastab Vikipeedia headele tavadele.

Rohekäpp 10. november 2011, kell 20:19 (EET)rohekäpp[vasta]


Teda on kutsutud mõnel pool ... Kas mõnel pool maailmas või Eestis, ehk mis keeles? Kas jutumärkides osa on allikast maha kirjutatud? Sellist asja ei tohiks olla, tekst tuleb ümber sõnastada/integreerida ülejäänuga kokku. Lind väldib ülekuumenemist hingeldamise ja tiibade rippu laskmise abil paljastab ta tiivaaluse sulgedeta piirkonna. Arusaadavuse suurendamiseks võiks seda lauset kohendada. Territoriaalne häälitsemine algab pimeduse saabudes, jõuab haripunkti enne keskööd ja aja möödudes saavutab taas tipu. Ei saa hästi aru.15 aasta vanune või 15-aastane või 15aastane. Alajaotus "Sigimine": pole vaja ühes lauses kasutada korraga "samuti" ja "ka". kolmeaastaselt. Alajaotuses "Toitumine" esimeses lauses koma liigne.

Kogu artiklis kontrollida:

  • "Kuni" tähenduses kasutatakse mitte sidekriipsu vaid mõttekriipsu (redigeerimiskasti alt saab võtta).
  • Arvu ja ühiku vahel peab olema tühik.
  • Sulu ees käib tühik.

Kui need vead saaks terves artiklis parandatud, oleks tulemus juba väga hea. Adeliine 14. november 2011, kell 16:52 (EET)[vasta]