Arutelu:Grott

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Grott (grotta) on minu teada lihtsalt koopa itaaliakeelne nimetus. Kui keegi arvab, et väikseid koopaid peaks grottideks nimetama, siis andku minna. Geoloogias ma sellel mingit eritähendust küll ei tea. Siim 19. märts 2007, kell 20:05 (UTC)

Nii "koobas" kui "grott" on sõnad, mis on kasutusel ka väljaspool geoloogiat. Seda tuleb arvestada. Igatahes minu käsutuses olevate eestikeelsete teatmeteoste järgi on grott mittesügav koobas, ja mitte ainult geoloogilises mõttes koobas, vaid ka inimese või looma rajatud "koobas". Andres 19. märts 2007, kell 21:31 (UTC)
Tehiskoobastest tuleb eraldi artikkel teha. Siim 19. märts 2007, kell 21:44 (UTC)
Miks? Mis oleks selle artikli pealkiri? Kas seal peaks rääkima ka loomade ehitatud koobastest? Minu meelest ei ole geoloogiaterminoloogia automaatselt prioriteetne. Võib-olla peaks hoopis artiklile Koobas panema pealkirjaks "Koobas (geoloogia)". Isiklikult eelistaksin, kui artiklis Koobas oleks juttu ka tehiskoobastest. Eri päritolu koobastest võiks rääkida eraldi alajaotustes. Andres 20. märts 2007, kell 09:39 (UTC)

Inglisvikis on seda defineeritud kui "looduslik või tehislik koobas, mis on või on olnud seotud inimkasutusega". Adeliine 12. märts 2013, kell 10:12 (EET)