Arutelu:Gene Vincent

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Mõningat nipet-näpet korrigeerimisest...

Ma pole üldse mitte kindel, aga kunagi kuulnud ja külge jäänud ja veendumuseks saanud, et kas on grammatiliselt korrektne "aastal 19xx" või peab olema "19xx. aastal"? Ma olen alati teadnud, et see esimene variant on vale...

Ja teine asi... lingid... Kas on mõttet panna lihtsaid sõnu nagu antud juhul "dollar" lingiks? Kui inimene artiklit Gene Vincentist loeb, siis ma olen üpris kindel, et teda absull ei huvita, mis on ja miks on dollar kui rahaühik... Ma arvan, et linkimisel tuleks ikka teatud piiridesse jääda...

Jürka 28. jaanuar 2007, kell 13:16 (UTC)

eelkõnelejale... linkide osas... nõus, et tuleb mõistuse piiridesse jääda, kas just dollareid linkida tuleb on omaette küsimus, sõltub kontekstist... aga filmipealkirjad võiks küll linkida... ja üldjuhul tuleb ka mõelda sellele kuhu linkida... nimelt Norfolk on esmajoones siiski Inglismaa piirkond mitte linn Virginias.... sa vist pahandasid, et mida siin toimetada on... nati leiab alati, kasvõi näiteks lause ...soovikontserte ja plaate, mis paraku hästi ei müünud, välja andis. on nati sõnastuse mõttes segane - inimene võib arvata, et andis välja soovikontserte... üldiselt toimetada ja täiendada on siin alati ja sisuliselt igat artiklit saab paremaks teha. Jõudu! - Ahsoous 28. jaanuar 2007, kell 13:30 (UTC)


Võib-olla ei pea tingimata dollarit linkima, aga miks mitte ka linkida. Lühendeid on parem vältida. Andres 28. jaanuar 2007, kell 13:51 (UTC)
Aastaarv võib lause alguses olla, kuid on parem, kui ei ole. Sellistel puhkudel on hea kasutada konstruktsiooni "Aastal 19xx".

Inglise ja saksa vikis liigitatakse ta rockabilly alla.

Ta võis olla tuntud nahkse kostüümi ja vigase jala poolest, aga seda peaks ehk teisiti sõnastama, sest praegu jääb mulje, nagu see oleks olnud põhiline, mille poolest ta tuntud oli. Andres 28. jaanuar 2007, kell 13:54 (UTC)


Ahsoous, oled valesti aru saanud... ma absull mitte pole pahandanud... lihtsalt katsun omapoolsed artiklid korras hoida... kui midagi viga, siis parandada...

Filmipealkirjade linkimise kohta... võibolla tõesti, mõtlesin isegi, aga eriti ei usu, et keegi iga filmi kohta... eriti veel nii vana ja suhteliselt tundmatu... et keegi selle kohta artiklit hakkaks kunagi kirjutama... See on umbes sama, mis laulupealkirju linkida... aga noh, ega ma vastu kah ei ole...

filmide kohta niipalju, et kui sa vaatad malli Filmi info ja siis võtad kätte ning teed filmi kohta artikli ning paned sinna kasvõi ainult sissejuhatava lause ning lisad täidetud lahtritega pöördumise malli poole, on sellestki kasu küll. Äkki keegi kunagi viitsib siis ka rohkem sisu luua. Ja aja möödudes võib nii päris arvestatav andmekogu tekkida. - Ahsoous 28. jaanuar 2007, kell 15:23 (UTC)
Selge, jah, siis on mõte olemas... Jürka 28. jaanuar 2007, kell 16:13 (UTC)

Virginia kohta kratsisin siin tükk aega kukalt, kuid lõpuks jõudis vihje kohale... Tõsi ta on. On vist targem esialgu üldse sealt link maha võtta kuni USA linna kohta artiklit pole, sest praegu ei oska öelda, mismoodi see probleem tulevikus lahendatakse... kas näiteks "Norfolk (Virginia)" vm.

tõenäoliselt selle artikli pealkirjaks, kui see kunagi tekib saabki selline variant, mis sa siin pakud, aga muidu iseenesest võiks ka muud linnanimed ära linkida, ah ja veel... ma ei teadnudki, et Los Angeles Floridas on :D , aga kuna ma asjaga kursis ei ole, siis mine tea äkki on see nii ka on... - Ahsoous 28. jaanuar 2007, kell 15:23 (UTC)
Tõsi ta on, Los Angeles on Californias... ma ei tea, kust selline kole näpukas sisse juhtus... parandan ära... Jürka 28. jaanuar 2007, kell 16:13 (UTC)

Andres, olen nõus, et sõnana välja kirjutada "dollar" on palju parem, üldse ei vaidle, aga selle lingiks tegemine... ühest küljest küll miks mitte, aga teisest küljest süsteem läheb kaotsi ja annab vikerkaarevärvides sebra efekti...

Aastaarv võib lause alguses olla... selge see... aga küsimust tekitab just, kas on grammatiliselt korrektne "Aastal 19xx"... Kasutatakse küll sellist pilti palju, kuid millegipärast olen ma alati teadnud, et see ei ole grammatiliselt korrektne.

Rockabilly kohta... Tõsi ta on, et Gene Vincent oli rockabilly-artist, aga rockabilly ongi rock'n'rolli osa...

Nahkkostüüm ja vigane jalg... Aga võibki nii väljendada, et ta selle poolest tuntud oli... muidugi oli ta eelkõige laulja, mis on niigi eelnevas lauses öeldud, aga eripära, mille järgi teda mäletatakse... nagu Elvise puhul valge kostüüm ja bakenbardid vm... on just see talle omapärane nahk ja jalg...

Jürka 28. jaanuar 2007, kell 14:58 (UTC)

Ei ole midagi katki, kui praegu linkida Norfolk. Kui tekib lehekülg "Norfolk", siis vaadatakse, millised lingid sinna lähevad, ja parandatakse see link ära. Kui jätta linkimata, siis seda linki ei leita üles ja see jääbki linkimata, kuni keegi avastab, et ta linkimata on. Kui mõelda ise praegu välja, mis artikli õige pealkiri peaks olema, siis võib juhtuda, et hiljem pannakse artiklile teine pealkiri, ja seda linki ei leitagi üles ning ta jääb parandamata. Seetõttu on kõige parwem, kui jätta link nii, nagu ta praegu on.
Kui inimene tahab näiteks teada, kui palju dollar tol ajal väärt oli, ega ta seda siis mujalt teada ei saa kui vastavast artiklist (praegu küll seda sealt teada ei saa), ja nii on tal lihtne vaadata. Seetõttu on dollari linkimine minu meelest igati õigustatud.
Ma ei tea, et konstruktsioon "aastal 19xx" oleks vale. Vale oleks siis, kui aastaarvu järel oleks punkt.
Kui ta oli rockabilly-artist, võiks seda mõistet linkida ja mainida. See annaks artiklile juurde.
Mina ei tea Gene Vincentist midagi. Mis puutub Elvis Presleysse, siis tulevad valge kostüüm ja bakenbardid meelde küll, kui Sa neid mainid, aga ma ei saa öelda, et see on eripära, mille järgi ma teda mäletan.
Alguses tuleks rääkida sellest, mis on kõige tähtsam, näiteks mainida tema tuntuimat hitti, mille järgi ta on kindlasti tuntum kui välimuse järgi. Jalga ja nahka võib mainida küll, aga minu meelest tuleks kuidagi teisiti sõnastada, ma ei tea, kuidas. Andres 28. jaanuar 2007, kell 15:12 (UTC)

See dollarinäide... üldiselt on küll õige, aga samas nii võiks peaaegu kõik sõnad ära linkida...

Aastate väljendamise kohta... las siis jääb nii... Kui kogemata oma kunagistele veendumustele kinnitust leian, eks siis annan teada...

Jah, mis rockabilly kohta käib, eks ta tõesti annab artiklile juurde ja muudan ta ära...

Võibolla Elvis ei olnud parim näide ehk, sest tal neid eripäraseid liigagi palju... aga näiteks nagu Roy Orbisoni imidž olid mustad prillid alati... Ka Gene'l oli lonkav jalg see imidž... Olgugi, et õnnetus toimus, aga kui esinemiseks läks, siis mänedžerid või kes iganes nõudsid, et ta oma lonkamist rõhutaks meelelahutuslikel eesmärkidel... sama nahkriietuse kohta... Muidugi võiks selle ka jutu sisse mahutada, aga isiklikult mina küll ei tea, kus seda tabavalt mainida... See-eest selle tema põhihiti sai küll ilusti jutu sisse panna ja ei pidanud eriti esimeste lausete hulgas kohe vajalikuks fakti korrata... Väites, et oma hittide poolest on ta tuntum kui jala pärast, julgen küll kahelda... kuidas kellelegi, üsna võrdselt...

Jürka 28. jaanuar 2007, kell 15:58 (UTC)


Kas võib kindel olla, et ta oma nime päris Gene Vincentiks muutis? Ehk siis kas see Vincent Eugene Craddock vm on ta "sünninimi" või "pärisnimi"? Jürka 9. aprill 2007, kell 07:23 (UTC)

Tuleb igakord täpselt uurida. Sõna "sünninimi" tuleb kasutada tõesti ainult juhul, kui nimi on ametlikult muudetud. Ja sel juhul peaks olema tekstis ka kirjutatud, millal muutmine aset leidis. Andres 9. aprill 2007, kell 07:26 (UTC)

Muutsin "pärisnimeks"... ka inglisekeelses on öeldud "real name"... Jürka 9. aprill 2007, kell 07:36 (UTC)

Real name on tõesti tegelik nimi ehk pärisnimi (näiteks varjunime vastandina), aga sõna "pärisnimi" tarvitatakse rohkem üldnime vastandina: ta tähendab sel juhul enam-vähem sama mis tavakeele sõna "nimi". Selline kahetähenduslikkus võib tekitada segadust, pealegi on eesti keeles traditsiooniks kasutada säärastel juhtudel sõna "õieti". Andres 9. aprill 2007, kell 18:42 (UTC)

Olgu nii... olgu nii... ka "õieti" kõlab seal asjakohaselt... Jürka 9. aprill 2007, kell 19:42 (UTC)


Artistlikud iseäralikud tunnused on vigane vasak jalg

See on küll väga imelik sõnastus. Sõna "artistlikud" ei sobi minu meelest siia üldse. Ja vigase jala seostamine artistlikkusega on minu meelest imelik. Andres 10. aprill 2007, kell 23:31 (UTC)

Võibolla sõna "artistlik" tõesti ei ole kõige sobivam... aga see jalg kulub ikkagi nigu imidži või selle juurde... Ikkagi kaubanduslikus mõttes positiivne nähtus... Teda utsitati veel rohkem lonkama kui ta ise vajalikuks pidas... st ärivärk... Jürka 11. aprill 2007, kell 09:02 (UTC)

Poleks ka hullu, kui see sõna "artistlik" eest lihtsalt ära jätta... Jürka 11. aprill 2007, kell 09:05 (UTC)