Arutelu:Endiste pealinnade loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Arvan, et artikli pealkiri võiks olla "Endiste pealinnade loend". Sel juhul võiksid seal olla kõik endised riikide pealinnad (või ka teised pealinnad). Andres 21:18, 11 Mar 2004 (UTC)

Olen pealkirja muutmisega nõus.
Kas siia alla loetleda praeguste riikide kunagised pealinnad või kunagi pealinna staatuses olnud linnad? Esimesel juhul jääks kindlasti välja Venezia ning kahtluse alla jääks Kraków. Teise variandi korral saaks Eestist endiste pealinnade kirja ka näiteks Tartu, Lihula, Haapsalu, Kuressaare kui piiskopiriikide/riigikeste pealinnad. -- Urmas 21:38, 11 Mar 2004 (UTC)
Pealkiri võimaldab loetleda mõlemat. Inglise viki tabel muide teebki seda (seal küll täpsustatakse pealkirjas, et tegemist on riikide pealinnadega). Minu meelest oleks kriteeriumiks ainult see, et see asula on kunagi olnud mõne riigi pealinn. Tõsi küll, asulat, mis oli pealinn, ei pruugi enam olla, ja praegu selle kohal oleval asulal võib puududa järjepidevus kunagisega. Siis vist ei saa enam öelda "endine". Andres 21:46, 11 Mar 2004 (UTC)

Nimekirja täiendamine on muidugi tore, kuid tuimalt inglise keelest tõlkida siiski ei maksaks. Minekujud on üks asi. Lisaks on mitmete linnade puhul arusaamatu, millist linna üldse mõeldud on ja paranduste tegemine seeläbi võimatu. Eraldi jutt on see, mida inglise vikis on loetellu võetud, kas see meie artiklisse passib. Nt Łódź ei sobi sellesse nimekirja. Vahelduse mõttes võiks kiigata poola viki sama artiklit. Lublin oli Poola "rahvavalitsuse" asukoht ja seal kuulutati välja Poola RV kuna Varssavi oli veel sakslaste käes. Asjaolu, et Varssavis polnud piisavalt terveid hooneid, et kogu riigivalitsemine saaks sealt toimida, ei tähenda, et ta poleks olnud pealinn. - Urmas 24. aprill 2006, kell 15.42 (UTC)


Tahaks ka nuriseda: Siin on loetletud linnad, mis on kunagi olnud mõne riigi pealinnaks. - Paljud praegused pealinnad on kunagi olnud samuti mõne riigi pealinnaks. Lisasin siia eile Moskva, ja keegi ei protesteerinud. (Vist ei pandud tähele.) Aga Moskva on kahtlemata "endine pealinn" samuti. Ja selliseid on veel väga palju. Loogiliselt võttes peaksid ka need kõik siin loendis olema. (Rooma, Viin, Berliin jne jne.) --Lulu 25. aprill 2006, kell 10.46 (UTC)


Hea oleks vormistada nii, et saaks öelda, millise riigi pealinnaga ja millal oli tegu. Andres 26. märts 2011, kell 13:18 (EET)[vasta]