Arutelu:Eesti samblad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Lisasin taimede loendist turbasamblad, kuna turbasambla enda kohta oli kavas ühte-teist kirjutada.

Nagu näha, on artikkel ise kõvasti pooleli ning sisaldab samapalju ja samal tasemel vajakajäämisi.

  • Esiteks ei ole selge nummerdus;
  • Teiseks ei olnud mulle endale selge, kas turbasammalde liigid lähevad turbasambla perekonna alla. Kindel on see, nad lähevad vähemalt turbasamblaliste sugukonna alla.
  • Nimekirja on siiski teataval tasemel võimalik täiendada sammaltaimede ja taimede loendi artiklite abil.

Liigitamisel lähtusin taksonoomia ja en:Sphagnum moss artiklitest.
-Mardus 24. veebruar 2006, kell 06.27 (UTC)

Taksonoomia artiklis oli vähemalt vanasti öeldud, et ladinakeelsetes nimedes kasutatakse kursiivi üksnes alamliikide ja liikide puhul. EE-s seda reeglit ei järgita. Andres 24. veebruar 2006, kell 06.40 (UTC)
Oletan, et peaks olema "Ångströmi turbasammal". Andres 24. veebruar 2006, kell 06.40 (UTC)
Kuna sõna esimene märk on diakriitiline, siis miks mitte ka oe selliseks teha. Eestipärasem variant paistab paremini sobivat, kuigi bioloogiavõhikuna ei tea isegi, kuidas õigesti kirjutatakse. Näiteks taimede loendis on see kirjas kui Ångstroemi turbasammal ning niisamuti on see seal ka lingitud. -Mardus 24. veebruar 2006, kell 06.52 (UTC)
Eesti taimenimedes on järgitud ladinapärast kuju, aga ladina keeles oleks ju Aongstroemius või Angstroemius. Ladina keelers lihtsalt ei kasutata diakriitikuid. Olen näinud ka ingliskeelses tekstis "Aongstroem's". Aga peaks kirjutama taimenimede andmebaasi tegijatele. Neil on seal nimekomisjon. Andres 24. veebruar 2006, kell 07.16 (UTC)
Aongstroemi turbasammal on saanud nime ilmselt 19. sajandi samblauurija Ångströmi järgi. Sellepärast arvan, et peaks ikkagi seda nimekuju kasutama. Andres 24. veebruar 2006, kell 07.06 (UTC)
Klasse nummerdada pole tarvis. ~~
Siin vaid kaks tildet...
Klassid oli keegi juba enne mind ära nummerdanud (vt. ajalugu). Võtsin eeskujuks EE kasutuse, ehkki seda endal käepärast ei olnud. Taksonoomia artiklis on kaldkirja-jutt siiani alles. Iseasi on, et kas seda järgida.
Nummerduse võtan maha.
Jah, ja seltse jne pole ka tarvis nummerdada. See tabel oli algselt üks-ühele võetud kuskilt veebilehelt, mida enam ei ole. Sealset vormistust pole tarvis järgida. Rohkem nimesid koos on siin. Andres 24. veebruar 2006, kell 06.49 (UTC)
Heh-heh, võimas nimekiri :D
Ainult, et mulle paistab, et see on © all. Leheküljel endal seda seal ei ole, kuid esilehel ilusti näha. -Mardus 24. veebruar 2006, kell 06.56 (UTC)
Minu meelest ei saa seda nimekirja kopiraitida, sest tegu on faktiliste andmetega. Me ju vormistaksime meed andmed niikuinii teistmoodi. Siia nimekirja paneme ka kõrgemad taksonid, ja ka järjestus tuleb teine. Andmeid esinemise kohta Eestis saab kasutada taimede loendis, ka seal on jäejekord teine. Andres 24. veebruar 2006, kell 07.16 (UTC)
Muuseas, "pooleli" mall puudub mallide nimekirjast. On see ehk kuskil mujal näha?
-Mardus 24. veebruar 2006, kell 06.39 (UTC)
Panin selle nimekirja. Linke kõigile artiklis kasutatud mallidele näed redigeerimismalli all. Andres 24. veebruar 2006, kell 06.49 (UTC)

[http://www.ut.ee/taimenimed/ Eestikeelsete taimenimede andmebaasi] järgi on Sphagnum aongstroemii,

Kõige parem allikas on nähtavasti see. Andres 24. veebruar 2006, kell 07.06 (UTC)

Asendasin selle leheküljega Eesti samblad, kus on nüüd toodud ka täielik perekondade nimistu. Eraldi võiks küll kunagi teha ka Eesti sammalde süstemaatilise nimestiku, kus on sees perekonnaülased taksonid. Praegu siin olnu oli aga liialt vähene et seda siia nii jätta. Kk 18. aprill 2009, kell 23:45 (UTC)