Arutelu:Eesti punkansamblite loend

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

No mis asi see siin nyyd siis olema peab?! Kas järgmiseks võin mina valada jorru näiteks rea vene hädakirjanikke ja panan pealkirjaks "Eesti-Hiina piiritsooni grunge"? Entsyklopeedia erinevust koduseinast ei käsitleta meie koolidest ikka veel piisavalt. --Oop 18:00, 11 Feb 2005 (UTC)

Oop, ära väga irooniliseks mine, muidu ei jõua sõnum hästi pärale. Jutt on ju ainult nimest, eks ole? Kas ehk see nimi on kuidagi pungiga seotud? Tabel on ju väga informatiivne, ainult et alguses tuleb selgitada, mida siin on loetletud ja mis need arvud tähendavad. Andres 18:22, 11 Feb 2005 (UTC)
See on vist mingi valik Eesti bände ja nende kokkuklopsimise aastad. Kui see on nii, siis tuleks need nimed kanda Eesti ansamblite loendisse või kuhugi sarnasesse kohta. Ja mida kuradit tähendab "maavalla punk"? Kas see on "Eesti punkbändide loend"? Siim 18:26, 11 Feb 2005 (UTC)
Arvasin ka, et on tegemist asutamisaastaga, aga seda pole öeldud, nii et mine tea. See ei ole siiski punkbändide loend, sest siin figureerib ka üksikesineja Aleksander Müller. Eraldi pungi loend on minu meelest küll vajalik. Aga need nimed peaksid olema ka suurtes loendites. Andres 18:46, 11 Feb 2005 (UTC)
Nimi ei sobi Vikipeedia systeemiga, loetelu on imelik ja ei näe teps mitte usaldusväärne välja, aastaarvud on aina imelikumad (aasta, mil Müller esimest korda klaveriga kohtus? igatahes mitte synniaasta). "Pungi loend" ei tähenda midagi, võimalik on teha nt "Eesti punkansamblite loend", "Eesti punkmuusikute loend" ja - kui on tõesti hirmus loendikoostamise himu - ka "Eesti punkansamblite ja -muusikute loend" (aga ses viimases peab siis kõik ansamblid ka lahti kirjutama). Või siis "Eesti punkkirjanike loend", või "Eesti punkkirjandusteoste loend". Ehkki arukam oleks alustada artiklist "Eesti punk", mis räägib liikumisest, jätkata artiklitega "Eesti punkmuusika" ja "Eesti punkkirjandus" ning jõuda välja yksikartikliteni, kui iga garaažibändi kohta tõesti midagi ytelda on. Praegune loetelu on siiski kaunikesti kasutu. --Oop 19:46, 11 Feb 2005 (UTC)
Mul on niisugune ettepanek. Teisaldada see artikkel pealkirja "Eesti punkansamblite loend". Võib ju ka olla, et "Aleksander Müller" on ka ansambel, aga kui ei ole, siis jätta ta välja. Andres 20:08, 11 Feb 2005 (UTC)

See on Eesti punkbändide täielik loend, välja arvatud kõige viimased aastad; ja asutamisaastad. A. Müller on siin sellepärast, et ta ise loeb end punkiks ja seda tuleb arvestada.

Kumb on õige, "Irwin Art Projekt" või "Irwin Art Project"?
Aleksander Müller ei ole ju ansambel? Ja kui ta on ansambel, mida siis lugeda tema asutamisaastaks? Andres 22:26, 11 Feb 2005 (UTC)
Kelle määratluse järgi on neist igayks punk ja mitte ykski muu? Ja on see ikka kindel, et siin iga korraks kokku tulnud garaažibänd "täielikult" kirjas on? Elephants' Cemetery't ma siin näiteks ei näe. --Oop 20:03, 12 Feb 2005 (UTC)

Need on punk-bändid peamiselt nende enda määratluse järgi ja loomulikult on võimalik, et mõni bänd on jäänud sinna lisamata, aga seda saab ju teha.

Ei leidnud nimekirjast KULO nimelist ansamblit?


Ansambel Sibulik on olemas küll (2005. aastast), aga ma ei tea, kas see on punkbänd. [1]

Andres 26. veebruar 2006, kell 09.26 (UTC)

tõenäoliselt isegi on (päris kindel ei ole) ... muudatuse tühistasin seepärast et see nimetu kasutaja oli kustutanud muid asju... - Ahsoous 26. veebruar 2006, kell 09.38 (UTC)

Kas "Directors of the Universe" ei ole punkbänd? Andres 9. juuli 2006, kell 14.32 (UTC)

  • Kulo küll punk-bänd ei ole. Hoopis vastupidi, Kulo on see bänd, mis on Eestis punkist kõige kaugemal, mis punkile kõige rohkem vastandub. Kulo esindab neid vaateid või arusaamu, mille vastu punkarid kõige rohkem on: homofoobia, rassism, patriotism, marurahvuslus, antianarhism. Loomulikult on punkide hulgas musti, juute, slaavlasi, homosid. Need on need inimrühmad, kelle vastaseid avaldusi Kojamehe poolt meedias (TV-s, ajakirjanduses) on arvatavasti kõik tihtipeale siit-sealt kuulnud-lugenud. Arvatavasti on paljud näinud-kuulnud Kulo anahismi mõnitavat plaati "Onarhia" - anarhism on punk-ideoloogia peamine komponent. Kojamees on esinenud ajakirjanduses Punamusta-vastaste avaldustega - enamik Punamusta liikmeid on punkarid. Kojamees kuulub erakonda, mis tahab politseile palka juurde panna, et neil oleks parem tuju punkareid surnuks peksta. Mis kuradi poolest on Kulo punk-bänd? Fuck Kulo!--62.65.192.20 25. märts 2007, kell 14:48 (UTC)
Mõned päevad tagasi nägin telekast saadet, kus Kojamees juhatas karaoke-showd. Tule taevas appi!--62.65.192.20 25. märts 2007, kell 15:09 (UTC)

kas tähestikulises järjekorras ei oleks mõttekam nimekirja koostada. Mõne ansambli puhul on raske teada saada asutamisaega. Näiteks Lorry Full of Idiots.--Hendrix 1. märts 2008, kell 13:14 (UTC)


Vabadage, aga miks "Vennaskond" kaks korda on? Erinevatel aastatel pealegi? Kas see on kellegi rumal nali? --Wäle Põder 13. september 2009, kell 23:40 (UTC)

Eks kindlasti kogemata. Sellist loendit on suhteliselt raske jälgida; tavaliselt ei ole loendid tabelina. Aga võid korda teha. --Epp 14. september 2009, kell 00:01 (UTC)

Siit on nüüd mõni kõrvaldatud ja mõne nime on muudetud. Andres 25. oktoober 2009, kell 08:52 (UTC)


Nüüd on kaks korda mõne ansambli asutamisaastat muudetud.

Need andmed on algselt võetud eesti ansamblite täisinfobaasist, mis ei ole vist usaldatav allikas, sest seda täidavad ansamblite esindajad. Arvan, et täielikkusele pretendeerimisest tuleb loobuda, viia ansamblid tähestiku järjekorda ning jätta välja need, mille kohta sõltumatu info puudub. Andres 23. mai 2010, kell 08:35 (EEST)[vasta]