Arutelu:Diogenes Laertios

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Võib-olla sobiks kategooria "Doksograafid". Andres 06:50, 28 Nov 2004 (UTC)

See on siis tykiks ajaks yhemehekategooria, sest DL on praktiliselt ainus doksofaag, keda isegi enamik filosoofiatudengeid nimetada oskaks. Ei usu, et sel tegelikult eriti mõtet oleks, suurem osa elulookorjajaid langeb pealegi ka muudesse kategooriatesse (ajaloolased, kirjanikud jms), DL on ainumas, kes niimoodi... ripakile kipub jääma. --Oop 10:10, 28 Nov 2004 (UTC)

Jah, ega minagi peast teisi doksograafe nimetada oska. Lõpuks aga leiame nad ikkagi üles.

Nendest, keda tean, langeksid ehk Bayle ning teoloogia vallas Petrus Lombardus ja Abélard kuskile sinnakanti, kuigi mitte vast päris pihta. Doksograafiks võiks vist nimetada seda, kes kogub vaateid lahus argumentidest. Isegi Aristotelese tegevus "Metafüüsika" esimeses raamatus on vist kohati doksograafiline, kuigi ta ka klassitsifeerib vaateid ja spekuleerib nende päritolu üle. Aga muidugi, kõik see jutt ei vasta traditsioonilisele arusaamale doksograafist ning seda võib vabalt ignoreerida.

Üks kategooria ei välista teist. Kui tegemist on näiteks kirjanikuga, tuleb ta kirjanike kategooriasse paigutada sõltumata sellest, kas ta paigutatakse lisaks veel mingisse kategooriasse. Andres 20:16, 28 Nov 2004 (UTC)
Ma mõtlesin rohkem seda, et kas yhe inimese jaoks eraldi kategooriat teha mõtet on, "Metafyysika" hakatuse pärast ei kutsu veel keegi Aristotelest doksograafiks ja enamiku teistegagi on samad lood. Aga ega kategooriad muidugi leiba kysi, võib ju olla ka. --Oop 20:58, 28 Nov 2004 (UTC)