Arutelu:Diferentsiaalvõrrandi järk

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Vaata ka" suunab lugeja seotud artiklile. Selle roll erineb siselingi rollist. Ma seda maha ei võtaks. --Hardi 23. juuli 2009, kell 08:28 (UTC)

"Vaata ka" on mõeldud selleks, et panna sinna vajalikud siselingid, mida ei ole artikli teksti õnnestunud paigutada. Tõsi küll, kui tegemist on olulise lingiga, mida on tekstist raske leida, siis on põhjust teda "vaata ka" alla panna. Praegu ma ei näe selleks mingit põhjust. Andres 23. juuli 2009, kell 08:36 (UTC)
Võtame siis järk-järgult: "vaata ka" suunab (lisaks teistele funtksioonidele) lugeja seotud artiklile, siselink mitte. On see erinevus mõistetav? --Hardi 23. juuli 2009, kell 08:39 (UTC)
Ma saan aru küll, mida Sa silmas pead.
Vikipeedia kirjutamata reegli järgi (aga inglise vikis on see reegel ka kirjas: en:Wikipedia:See_also#.22See_also.22_section) ei panda "vaata ka" alla neid linke, mis juba on tekstis või navigatsioonimallides. Teiste sõnadega, "vaata ka" ei ole seotud artiklite rubriik. Andres 23. juuli 2009, kell 09:08 (UTC)
No kui seal reeglites nüüd esimest lauset vaadata, siis:

A bulleted list, preferably alphabetized, of internal links ("wikilinks") to related Wikipedia articles.

Millele on kotrastiks ülejärgmine lause:

This section should generally not contain links that appear in the body text or in navigation boxes.

Igatahes tee kuidas parem arvad olevat. Ma ei kavatse selle teema üle pikemalt vaielda. Link võiks seal olla sedavõrd, kuivõrd antud aritikkel võiks üleüldse diferentsiaalvõrrandi artikklisse integreeritud olla. See on muidugi iseenesest kehv kompromiss. --Hardi 23. juuli 2009, kell 09:27 (UTC)
Noh, jah, sealne jutt ei ole hästi üles ehitatud.
Ma ei taha lihtsalt jõudu kasutada, vaid tahan, et Sa aru saaksid, et siin on tegu Vikipeedia reegliga, mis on "äraproovitud".:) Ma ei tea, aga võimalik, et algselt oli see mõeldud just seotud artiklite rubriigiks, aga kujunes välja teistsugune praktika, mis on võib-olla parem.
Saan Su intuitsioonist aru.
Ma saan aru, et see Sinu meelest võiks pigem integreeritud olla, aga eraldi artikli eelisteks on muu hulgas see, et kui keegi on unustanud või ei tea, mis see järk on, siis ta leiab selle siit lihtsamalt kui põhiartiklist. Samuti saab siia lisada juttu ja linke, mis põhisartiklisse ei mahuks. Näiteks, kuidas täpselt järku määratakse, koos näidetega; kes ja millal selle mõiste kasutusele võttis. Andres 23. juuli 2009, kell 11:04 (UTC)
Ma ei pea ja ilmselt ka pole võimeline kõigest aru saama (vähemalt mitte nii nagu mõni teine inimene asjadest aru saab). Mulle meeldib see artikkel rohkem sellisena nagu see hetkel on, kuid ma ei hakka sellest lähtuma. Seega, kui keegi tõepoolest arvab, et ilma on "õigem", siis andku tuld. --Hardi 23. juuli 2009, kell 11:54 (UTC)