Arutelu:Davosi vald

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas kogu vald on linn? Minu meelest koosneb ta mitmest asulast, ja samas ei oska ma ühtki neist nimetada linnaks. Andres 23. veebruar 2008, kell 13:23 (UTC)

Võib-olla ma ei saa õigesti aru. Seal on Davos Dorf ja Davos Platz. Kas on ka Davos? Andres 23. veebruar 2008, kell 13:26 (UTC)

Kui vaadata nagu Urmas soovitab kaarti, siis paistab, et Davos Dorf ja Davos Platz moodustavad ühe asula, mille nimi võiks olla Davos, aga see pole ilmselt kuskil dokumendis kirjas. Samas oleks minu arust mõistlik rääkida artiklis Davos nii Davosi vallast kui linnast. --Metsavend 24. veebruar 2008, kell 00:59 (UTC)
Antud juhul pole kaardi vaatamise kohta midagi öelnud (ehkki kaart kui selline on vaieldamatult äärmiselt oluline geograafilise info allikas, elementaarne töövahend, mitte Urmase suvaline "kiiks"). Mh peab kaart olema piisava täpsusastmega, et tema põhjal saaks väita, kas Davosi nimeline asula eksisteerib või on Davos ainult valla nimi. Sellise otsustamise jaoks sobiks näiteks mõni Šveitsis üllitatud suuremõõtkavaline kaart, nt topo. Iga suvaline kaart ei kõlba. Kohanimebaasid, mida olen uurinud, ei luba väita, et Davosi nime kandev asula kindlalt eksisteeriks. - Urmas 24. veebruar 2008, kell 01:11 (UTC)
Satelliidifotod on piisavalt täpsed, et sealt näha, et Davos Dorf ja Davos Platz on üks piki orgu paiknev asula. Ometigi räägitakse nii eesti kui võõrkeeltes Davosist, mitte Davosi vallast, Davos Dorfist või Davos Platzist. ENE ütleb, et Davos on paikkond. Esialgu võiks olla artikkel Davosist, kus räägitaks neist kõikidest, kui materjali koguneb palju, saab teha eraldi artiklid. --Metsavend 24. veebruar 2008, kell 12:04 (UTC)
Satelliidifotolt saab välja kugeda, kus asustus paikneb, kuid mitte seda, kas lähestikku asuvad hooned kuuluvad ühe või mitme asula alla. Eestiski on selliseid, kus lähestikku asuvad talud kuuluvad erinevate külade alla ja omakülamehed võõra küla naabrimehest kordades kaugemal elamas. Muus osas olen nõus. - Urmas 24. veebruar 2008, kell 12:20 (UTC)


Kaartide järgi paistavad Davos Dorf ja Davos Platz küll olevat kõrvuti, aga Frauenkirch, Glaris ja Monstein on selgelt eraldi. Samuti on Woplfgang ja Laret eraldi, kuigi nad kuuluvad Davos Dorfi vallaosasse. Nii et Davos Dorfi põhiosa ja Davos Platz võib-olla moodustavad pideva asustuse. Kas neid võib pidada üheks asulaks, seda ei oska öelda. Nii et me saame rääkida ainult Davose vallast ja selle osadest ja asulatest. Aga seda valda nimetatakse ka linnaks.

Monsteini kohta on keegi juba artikli teinud. Andres 24. veebruar 2008, kell 12:28 (UTC)