Arutelu:D (muusika)

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Siin tuleks kirjutada helist endast, mitte selle tähistusest. --Metsavend 13. september 2007, kell 19:23 (UTC)

Sai juba räägitud, et alushelisid ei nummerdata ja alushelid võivad olla ka altereeritud. Vaata Arutelu:A (muusika)--Tiuks 19. september 2007, kell 10:12 (UTC)
Kas see tähendab, et altereeritud alusheli on ikka seesama alusheli? Näiteks dis on d üks "variant"? --Metsavend 19. september 2007, kell 10:32 (UTC)
Toon veelkord näite G-duuris, see on loomulik duur, kus ei ole ühtegi altereeritud heli. g, a, h, c, d, e, fis. Fis ei ole siin altereeritud, vaid g-duuri alushelid. Alushelisid saab alles altereerima hakata ja need on klassikalised alterlaadid.--Tiuks 19. september 2007, kell 10:41 (UTC)
Kas sa väidad, et alushelisid pole võimalik defineerida, nende olemus sõltub kontekstist? Siis peaks need duurid ja mollid loetlema, kus antud heli alushelina esineb. Vabandan oma võhiklikkust, kuid Vikipeedia peaks olema koht, kus ka võhik asjast aru saab liikudes siselinkide abil artiklite vahel. Sinu artiklites siselingid puuduvad või juhatavad tagasi samasse kohta, nii et millestki ikka aru ei saa. --Metsavend 19. september 2007, kell 11:08 (UTC)
Saad täiesti õieti aru. See, mis siin enne on kirjutatud on täesti valesti aru saadud. Ausalt öeldes, tunnen kaasa nendele, kes siit on tahtnud midagi aru saada. Siin on mõnes kohas pudru ja kapsad koos. Valesid linke ma ei saa omadega siduda, enne pean ära parandama. Kahjuks ei suuda korraga kõike ette võtta. --Tiuks 19. september 2007, kell 11:44 (UTC) Duurid-mollid jätaks edaspidiseks. Helistike esiheli määrab kas c, cis, d, des duur jne. Alushelid on siis loomuliku duuri või molli astmed. --Tiuks 19. september 2007, kell 11:47 (UTC)